Marian Vanghelie, audiat la DNA,-„Sunt audiat în calitate de talentat”

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marian Vanghelie a afirmat că este audiat „în calitate de talentat„.
E singura instituție care funcționează în România. E de lăudat. În următoarele zile vor apărea lucruri frumoase„, a mai spus fostul primar de la Sectorul 5, potrivit b1.ro.

Marian Vanghelie s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori. Pentru moment nu se cunoaşte dacă fostul primar al Sectorului 5 a fost chemat ca martor sau ca suspect şi nici în ce dosar va face acesta declaraţii.

Marian Vanghelie mai este trimis în judecată de către procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Dosarul se află la Tribunalul Bucureşti.

Citeste si ...

Back to top button