Majorare Substanțială a Indemnizației de Handicap în 2024

Guvernul a aprobat recent proiectele de lege privind bugetul de stat pentru anul viitor, inclusiv măsuri importante referitoare la indemnizația de handicap în 2024. Această decizie vizează îmbunătățirea susținerii financiare pentru românii cu dizabilități severe.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, care va ajunge acum în Parlament pentru dezbateri, se prevede suplimentarea cu 225,9 milioane de lei la bugetele administrațiilor locale. Această sumă suplimentară este destinată acordării drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav pentru anul 2024.

Într-un comunicat oficial, Guvernul a informat că a fost adoptată o hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București.

Guvernul a decis să suplimenteze cu 225,9 milioane lei bugetele administrațiilor locale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Aceste fonduri vor fi direcționate către acordarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav„, se menționează în comunicat.

Citeste integral pe antena24.ro

Citeste si ...

Back to top button