Lucruri interesante despre acupunctura

Acupunctura presupune introducerea unor ace foarte fine in piele in puncte strategice ale corpului. O componenta cheie a medicinei traditionale chineze, acupunctura este frecvent utilizata pentru a trata durerea dar și alte afectiuni. Utilizarea acupuncturii devine din ce in ce mai frecventa pentru a imbunatati starea generala de bine. Putem folosi aceasta metoda pentru diverse afectiuni, chiar si pentru a gestiona stresul.

Medicina traditionala chineza ne spune ca acupunctura este o tehnica de echilibrare a fluxului de energie sau forta vitala, cunoscuta sub numele de „chi” sau „qi”, despre care se crede ca curge prin canalele din corp. Prin introducerea de ace in anumite puncte de pe aceste meridiane, acupunctorii constata ca fluxul de energie este reechilibrat. In schimb, multi acupuncturi occidentali vad punctele de acupunctura ca locuri pentru a stimula nervii, muschii si tesuturile conjunctive. Unii cred ca aceasta metoda stimuleaza analgezicele naturale ale organismului.

Acupunctura este utilizata in primul rand pentru a ameliora disconfortul asociat cu o varietate de boli si tulburari, inclusiv: greata si varsaturi induse de chimioterapie, dureri dentare, fibromialgie, dureri de cap, inclusiv dureri de cap tensionale si migrene, durerile nasterii, durere in regiunea lombara, dureri de gat, osteoartrita, urerile menstruale, tulburari respiratorii, cum ar fi rinita alergica și multe altele.

Riscurile acupuncturii sunt scazute daca apelam la serviciile unui acupuncturist competent, certificat, care foloseste ace sterile https://www.acupuncturabucuresti.ro/. Reactiile adverse frecvente includ durere si sangerari minore sau vanatai acolo unde au fost introduse acele. Acele de unica folosinta sunt acum standardul de practica, astfel incat riscul de infectie este minim. Nu toata lumea poate fi un candidat pentru acupunctura. Inainte de a urma un tratament cu acupunctura, asigurati-va ca ati anuntat medicul ca aveti o tulburare de sangerare. Sansele de sangerare sau vanatai de la ace sunt crescute daca aveti o tulburare de sangerare sau luati diluanti ai sangelui. De asemenea, anuntati specialistul in acupunctura daca aveti un stimulator cardiac. Daca sunteti insarcinata, anuntai, de asemenea sepcialistul. Se crede ca unele puncte de acupunctura stimuleaza travaliul, ceea ce ar putea declansa travaliul prematur.

Nu este necesara nicio pregatire speciala inainte de tratamentul cu acupunctura.

Cum sa alegeti un acupuncturist? Daca va ganditi la acupunctura, urmati aceiasi pasi pe care i-ati urma pentru a alege un medic:

-Cereti recomandari de la oameni in care aveti incredere.

-Verificati acreditarile si pregatirea acupuncturistului. 

-Cereti o intalnire cu acupuncturistul.

-Intrebati care este tratamentul, cat de probabil este sa va ajute starea si care este costul.

Spuneti medicului dumneavoastra ca va ganditi la acupunctura ca o varianta pentru a va ajuta in anumite afectiuni. Medicul dumneavoastra va poate spune despre rata de succes a acupuncturii pentru afectiunea dumneavoastra sau va poate recomanda un acupuncturist.

Tratament prin acupunctura

In timpul unui tratament de acupunctura, acupuncturistul introduce ace foarte fine in anumite puncte ale corpului. Introducerea acelor nu provoaca de obicei mult disconfort. Fiecare persoana care efectueaza acupunctura are un stil unic, combinand adesea aspecte ale abordarilor orientale si occidentale ale medicinei. Pentru a determina tipul de tratament de acupunctura care este cel mai potrivit pentru dvs., acupuncturistul va poate intreba despre simptomele, comportamentele si stilul de viata. De asemenea, un acupuncturist bun va fi atelt și la: partile corpului in care simtiti durere; forma, invelisul si culoarea limbii; culoarea fetei; puterea, ritmul si calitatea pulsului la incheietura mainii.

O sedinta de acupunctura poate dura pana la 60 de minute, desi unele intalniri pot fi mai scurte. De obicei, un plan de tratament frecvent pentru o singura patologie ar consta in unul sau doua tratamente pe saptamana. Numarul de tratamente va depinde de afectiunea tratata si de severitatea acesteia. In general, este ceva normal sa primiti 6 pana la 8 tratamente.

Punctele de acupunctura se gasesc peste tot pe corp. Uneori, punctele adecvate sunt foarte departe de zona de durere. Acupuncturistul va va spune locul general al tratamentului planificat si va va spune daca trebuie sa va indepartati hainele. In mod normal, vi se va da un halat. Trebuie sa va intindeti pe o masa captusita in timpul tratamentului, care consta in urmatoarele:

Introducerea acului. Acele de acupunctura sunt introduse la diferite adancimi in puncte strategice ale corpului. Acele sunt foarte fine, asa ca introducerea lor provoaca de obicei foarte putin disconfort. De obicei, pacientii nu simt deloc insertia. Un tratament tipic foloseste 5 pana la 20 de ace. Este posibil sa simtiti o usoara senzatie de durere cand acul ajunge la adancimea corecta.

Manipularea acului. Acupuncturistul poate misca sau roti usor acele dupa ce le-a plasat sau poate aplica caldura sau impulsuri electrice usoare.

Scoaterea acului. In cele mai multe cazuri, acele raman pe loc timp de 10 pana la 15 minute in timp ce va culcati si va relaxati. In general, nu exista disconfort atunci cand acele sunt indepartate.

Dupa procedura unii oameni se simt relaxati, iar altii se simt energici. Cu toate acestea, nu toata lumea raspunde la acest tratament. Daca simptomele nu incep sa se imbunatateasca in cateva saptamani, este posibil ca acupunctura sa nu fie potrivita pentru patologia pe care o aveti.

Beneficiile acupuncturii sunt uneori dificil de estimat, desi multi oameni o considera utila ca o modalitate de a controla diferite afectiuni de durere.

Cu toate acestea, mai multe studii au indicat ca unele tipuri de acupunctura simulata par sa dea aceleasi rezultate ca acupunctura reala. Exista, de asemenea, dovezi ca acupunctura functioneaza cel mai bine pentru persoanele care cred in aceasta procedura.

Desi in Romania, acupunctura este destul de greu de acceptat, merita incercata ca și metoda de tratament adjuvant. Intotdeauna trebuie insa sa cereti sfatul medicului curant, maia les in unele patologii mai grave. Alegeti acupunctura si veti vedea beneficiile acesteia.

 

Citeste si ...

Back to top button