LOVITURA pentru elevi! Guvernul le-a dat cea mai PROASTA VESTE

LOVITURA pentru elevi! Guvernul le-a dat cea mai PROASTA VESTEGuvernul a publicat în monitorul oficial bugetul pentru anul școlar 2019-2020 pentru programul laptele și cornul, dar și pentru programul fructe și legume în școli. Astfel, potrivit hotărârii guvernului, au fost alocate 540 de milioane de lei din banii din buget pentru aceste programe, sumă completată și cu 82 de milioane de lei de la Uniunea Europeană. Raportat însă la peste 2 milioane de lei, rezultă că pentru fiecare elev guvernul va aloca doar 1,92 lei pe zi.

Buget mediocru pentru programul laptele și cornul
Potrivit legii, pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii.

Produsele care pot fi distribuite preşcolarilor şi elevilor sunt fructe şi legume, cum ar fi mere, pere, struguri de masă, prune, morcov, păstârnac, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, ardei graşi, castraveţi proaspeţi; lapte şi produse lactate, precum lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf ( iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana şi alte sortimente de lapte fermentate sau acrite); dar și produse de panificaţie: corn sau baton din făină integrală; covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi din făină integrală fără adaos de zahăr, îndulcitori şi alţi aditivi alimentari.
Scandal privind laptele și cornul la începutul lui 2019
Amintim că la începutul anului 2019 au fost mai multe blocaje după ce, în unele județe responsabilitatea achizițiilor pentru acest program, finanțat din fonduri europene, a fost preluată de consiliile județene de la consiliile locale.
De asemenea, la începutul lunii iulie în presă au apărut zvonuri potrivit cărora ministrul Eugen Orlando Teodorovici ar fi căutat să taie programul laptele și cornul pentru a acoperi găurile de la buget, care se ridică la suma totală de 11 miliarde de lei!

sursa

Citeste si ...

Back to top button