Lovitură de gratie pentru clientii la Orange şi Vodafone. Abuz la adresa romanilor!

Lovitură de gratie pentru clientii la Orange şi Vodafone. Abuz la adresa romanilor!Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) doreste ca toti operatorii de telefonie telecom, Orange si Vodafone sa fie amendati, pentru aplicarea gresita a regulilor europene de utilizare a acestui sistem de Roaming, relateaza www.capital.ro.

Incat, pentru introducerea unor politicii de aplicare rezonabila in contractele incheiate cu acesti utillizatorii de servici mobile pe abonamente, au fost amendati cu suma de 50.000 lei.

Pe de altă parte, reglementările europene în vigoare nu interzic operatorilor să ofere planuri tarifare (abonamente/cartele preplătite/extraopţiuni) fără acces la roaming.

Aceste planuri tarifare se adresează utilizatorilor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie mobilă şi atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de resurse naţionale la preţuri avantajoase.

Conform reglementărilor europene în vigoare, pentru a preveni abuzurile, există limite clar stabilite pentru o utilizare rezonabilă a serviciilor de date, care pot fi mai mari sau mai mici decât traficul naţional inclus în abonament/(extra)opţiune, depinzând de preţul acestuia/acesteia.

Citeste si ...

Back to top button