Liviu Dragnea, declarații bomba dupa ce a iesit din sala de judecată: „Dacă voiam să ies din închisoare, puteam sa plătesc un preț”. „Prețul era România”

Liviu Dragnea, declarații bomba dupa ce a iesit din sala de judecată: „Dacă voiam să ies din închisoare, puteam sa plătesc un preț”. „Prețul era România”Liviu Dragnea a lansat declaratii incendiare, dupa ce a fost judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a depus-o char Liviu Dragnea pentru a fi elibberat, relateaza stirilekanald.ro.

La Înalta Curte se judecă astăzi a treia cerere de eliberare depusă de fostul lider PSD.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la Înalta Curte.

Contestatorul nu exercită vreo cale (ordinară sau extraordinară) de atac împotriva hotărârii definitive de condamnare, nu pune în discuţie temeinica şi/sau legalitatea sau autoritatea de lucru judecat ale hotărârii penale definitive de condamnare, ci solicită exclusiv eliberarea sa imediată, ca urmare a publicării oficiale a deciziei CCR care constituie o impiedicare la executare”, se mai arată în cerere.
„Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preț, dar n-am vrut compromisuri.

Și eu am dreptul la proces”, a spus el.

 

Citeste si ...

Back to top button