Liviu Dragnea declara razboi! Vrea sa schimbe radical democrația și votul

Liviu Dragnea este extrem de revoltat, a iesit cu niste declaratii bomba in legatura cu referendumul anti-gay care nu era nimic scris in acel vot despre acest lucru, relateaza playtech.ro.

Presedintele PSD, a spus ca invalidarea referendumului nu pare a fi un esec al Guvernului PSD, cum partidul nu a facut companie, ci doar informare.

Liviu Dragnea, președinte PSD, a ieșit cu câteva declarații după ce referendumul anti-gay a picat. Conform acestuia, sistemul democratic actual nu-i prea bun.

Șeful PSD s-a legat însă de problema cu cvorumul, adică să nu mai fie nevoie de un număr fix de votanți.

„Acest cvorum, indiferent că e 30% sau 50%, se dovedește încă o dată că, de fapt, diminuează sau inhibă prezența la vot”, a spus Dragnea.

„Cei care sunt împotriva întrebării de la referendum au la îndemână un mijloc, care sigur că e pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, și anume boicotul.

Eu am spus asta în mai multe rânduri: în momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența”, a completat liderul PSD.

Astfel, te poți aștepta pe viitor ca PSD, Dragnea sau alt partid „incomodat” de praguri electorale să vină cu o idee de-a schimba.

Tot PSD a propus și scăderea pragului, pentru schimbarea Constituției, de la 50% la 30% cât e în prezent.

La referendumul anti-gay, au fost la vot circa 20% din românii cu drept de vot, în țară sau diaspora.

Citeste si ...

Back to top button