Liviu Dragnea a fost invitat official sa paraseasca SEFIA PSD!

Liviu Dragnea a fost invitat official sa paraseasca SEFIA PSD!Zilele lui Liviu Dragnea la şefia PSD sunt numărate. Ultimele semnale venite de la nivel înalt arată că dosarele pe care le are preşedintele social-democraţilor atârnă ca o piatră de moară pentru viitorul său politic.

Mai ales problemele legate de controversata firmă Tel Drum sunt foarte atent monitorizate la Bruxelles, în cadrul Parlamentului European, instituţie de la care a şi venit o reacţie care anunţă începutul sfârşitului pentru liderul PSD.

Asta susţine deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, care a afirmat într-un comunicat de presă că pe fondul unor atacuri vădit politice din PSD asupra justiției, statutul României în cadrul Uniunii Europene se deteriorează.

Nu se poate ca PSD să sacrifice destinul european al României pentru câteva dosare ale lui Dragnea…”, a firmat acesta, comentând situația în care se află țara noastră după ce scandalul pe Legile Justișiei au deschis o adevărată Cutie a Pandorei.

Semnalele pe care le primim de la nivel european în ultima vreme sunt alarmante. Și tot mai numeroase. Faptul că președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag cere Comisiei Europene să nu ridice MCV și să declanșeze procedura de activare a Articolului 7 în cazul României — suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE pentru un stat membru – dacă vor continua atacurile asupra justiției este deosebit de grav.

Nu sunt amenințări lipsite de conținut, nu e o joacă, Polonia a pierdut mult insistând în aceeași direcție, iar explicațiile PSD privind „dezinformarea” oficialilor europeni sună tot mai ridicol: chiar toată lumea e dezinformată?! Recent, chiar eurodeputata Ana Gomes, colegă de grup socialist cu domnul Dragnea – perfect informată așadar de colegii săi din PSD – declara că: „Acuzațiile făcute de OLAF la adresa dlui Liviu Dragnea și a complicilor săi nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi aruncate sub preș, trebuie să fie analizate și să primească un răspuns. Iar primul pas pentru ca investigația să aibă loc este ca acești oameni să se retragă din posturile pe care le ocupă, așa cum au cerut și cetățenii care au ieșit in stradă. Sunt convinsă că mai multă lume din familia mea politică are aceeași părere și susține lupta anticorupție, transparența și asumarea răspunderii de către guvern.” Să ne amintim și că – la începutul lunii mai – se așteaptă ca Uniunea Europeană să ia o decizie în ceea ce privește condiționarea acordării fondurilor europene de statul de drept, una din principalele țări vizate fiind România. Avertismentele vin după un an în care justiția a trecut prin momente foarte grele„.

Mi se pare incredibil că nimeni din PSD nu înțelege că toate aceste semnale care vin dinspre Europa, dar și dinspre partenerul strategic american, sunt serioase și pot produce efecte grave asupra României. Partenerii noștri externi nu pot fi repeziți cu clișee de tip „Binomul” și „Statul Paralel”, pozițiile lor vin în afara jocului politic și măsoară obiectiv riscul războiului PSD cu Justiția. Nu se poate ca PSD să sacrifice destinul european al României pentru câteva dosare ale lui Liviu Dragnea. Trebuie să existe o limită a minimei responsabilități”, a mai spus Raețchi

Sursa Evz.ro

Citeste si ...

Back to top button