Liber la încălcat legea cu primarul Daniel Băluță: FILMAT în timp ce fuma în interiorul unui restaurant din sectorul 4.- VIDEO

Legea este obligatorie doar pentru cetățenii de rând, nu și pentru cei în funcții importante care își permit să o încalce după cum doresc. Ultimul exemplu în acest sens este primarul Daniel Băluță de la Sectorul 4 pentru care nu se aplică legea ce interzice fumatul în spații închise.

Jurnalistul Vlad Petreanu a scris pe blogul personal cum sâmbătă noaptea edilul de la Sectorul 4 a mers în restaurantul Trattoria Piccola din sectorul său însoțit de mai multe persoane și cu această ocazie angajații au trebuit să îi facă pe plac și să îi permită să fumeze în interior.

„Clienții, nedumeriți, au întrebat ce se întâmplă. “S-a dat liber la fumat”, au explicat ospătarii, arătând către grupul abia sosit. Liderul evident al adunării, în jurul căruia gravitau conversațiile, fuma fără nici o reținere, dând exemplu celor din jur.

Câțiva dintre clienți au deschis telefoanele, căutând numărul Poliției Locale Sector 4, să facă reclamație. Apoi s-au oprit. Fumătorul era chiar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, deci și șeful Poliției Locale a sectorului„, a scris Mihai Căldăraru.

În mod normal, edilul de la Sectorul 4 împreună cu toți cei care au aprins țigări în interior ar trebui să fie amendați cu o sumă între 100 și 500 de lei, iar restaurantul la rândul său ar trebui penalizat cu amendă contravențională de 5.000 lei (prima abatere), amendă contravențională de 10.000 lei și suspendarea activității până la remedierea situației (a doua abatere), amendă contravențională de 15.000 și închiderea unității la următoarea abatere.
Mihai Căldăraru atrage atenția că „chiar primarul Băluță declara, la începutul anului, că în sectorul 4 “au loc frecvent controale inopinate” și “a precizat că în cazul în care un local este amendat de mai multe ori pentru că nu ia măsuri să nu fumeze clienţii în interior, acesta poate fi închis temporar”. Numai că se pare că amenințările de atunci sunt doar de ochii presei.

Citeste si ...

Back to top button