Laura Codruța Kovesi, a fost blocată la Guvernul României. Negocierile din 10 aprilie s-au anulat. Postul de procuror-șef european rămâne în aer

Laura Codruța Kovesi, a fost blocată la Guvernul României. Negocierile din 10 aprilie s-au anulat. Postul de procuror-șef european rămâne în aerIncredibil asa ceva, Laura Codruta kovesi a fost blocata de catre Guvernul Romaniei, Parlamentul European aduce acuze Consiliului care cedeaza presinea a Guvernului Roman contra Laurei Codrutei Kovesi, relateaza www.fanatik.ro.

A fost a treia negociere din Parlamentul European si reprezentantii Consiliului UE nu au nici un rezultat.

Iar urmatoarea negociere va fi pe 10 aprilie, dar din cauza Brexitului a fost anulata, de astfel se stie momentul negocierilor s-au reluarea mandatului actual PE.

“După cea de-a treia rundă de negocieri cu delegația Consiliului, regretăm profund situația actuală de blocaj, care împiedică cele două instituții să numească procurorul-șef al Parchetului European.

Procurorul-șef va juca un rol cheie în punerea în practică a Parchetului European, instituție care va contribui la combaterea infracțiunilor împotriva bugetului UE”, a declarat Claude Moraes (S&D, Regatul Unit), presedinte al Comisiei pentru libertati civile, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

“Opozitia cu care se confrunta in prezent dna. Kovesi din partea autoritatilor romane scoate in evidenta curajul si independenta sa, ambele fiind cerinte esentiale pentru functionarea eficienta a Parchetului European.

Hartuirea din partea guvernului roman a condus si la o discreditare totala a candidatului Consiliului”, a spus si vicepresedinta Comisiei de libertati civile, Judith Sargentini (Greens/EFA, Olanda).

Președinta comisiei pentru control bugetar a Parlamentului a afirmat faptul că: “spre deosebire de Consiliu, Parlamentul a organizat audierile tuturor celor trei candidati selectati. Dna.

Kovesi este de departe cel mai puternic si mai promitator candidat pentru acest post.”

 

Citeste si ...

Back to top button