Kovesi,da replica pentru Daniel Morar-‘Protocolul cu SRI a fost aplicat şi în mandatul său la DNA. Nu l-a denunţat niciodată ca ilegal’

După ce fost procuror-şef al DNA, Daniel Morar, a criticat în termeni duri protocolul semnat între Parchetul General şi SRI în 2009 şi a afirmat că nu l-a respectat niciodată în mandatul său, Laura Codruţa Kovesi a ieşit public şi i-a dat replica actualului judecător CCR.
Într-un interviu pentru Europa FM, Kovesi îl contrazice pe Morar şi afirmă că protocolul a fost aplicat şi în mandatul acestuia la DNA, iar asta nu l-a denunţat niciodată ca fiind ilegal.
Cu aprobarea dlui Morar, protocolul a fost multiplicat și toti procurorii din subordine au primit copii. Exista dovezi scrise că acest protocol s-a aplicat, iar Daniel Morar, în calitate de procuror general, nu a denunțat niciodată acest protocol, ca fiind ilegal„, a declarat Kovesi.

Şefa DNA a dezvăluit că atunci când a fost întocmit protocolul cu SRI a fost făcut un grup de lucru în care au fost prezenţi procurori din mai multe structuri.

A fost, inițial, întocmit un proiect de protocol, s-au făcut observații și modificări pe marginea lui. Apoi, cu aprobarea lui Daniel Morar, acest protocol a fost multiplicat și mii de magistrați l-au aplicat ani de zile. Nimeni, nici Daniel Morar, nu a denunțat că ar fi fost ceva ilegal în acest protocol„, a susţinut Kovesi.
Reamintim că judecătorul Curții Constituționale a României, Daniel Morar, fost procuror șef al DNA, a criticat în termeni duri protocolul semnat între Parchetul General şi SRI în 2009, într-un interviu acordat jurnalistei Sorina Matei.

Totodată, acesta a susținut că a refuzat să respecte protocolul în perioada în care era şef DNA.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button