Kovesi scapa de controlul judiciar si poate iesi din Romania

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotarat ca sa se elimine controlul judiciar contra Laurei Codruta Kovesi, iar aceasta a facut declaratii la iesirea din sala de judecata, maine va putea sa mearga la Bruxelles primind postul de procuror-sef, relateaza www.realitatea.net.

„Am contestat că măsura a fost nelegală, am arătat motivele de nelegalitate și nulitățile, o să vedem motivarea. (Sunteți liberă să vă plimbați – jurnalist) Eram liberă și înainte. Acum pot să părăsesc și țara. S-a revocat controlul judiciar”, a declarat Kovesi după anunțul ÎCCJ. Decizia este definitivă.

Laura Codruța Kovesi a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști și înainte de anunțarea unei decizii de către Curtea Supremă, dar a refuzat să furnizeze informații din sala de judecată.

„Am făcut o contestație în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condițiile prevăzute de lege.

Eu voi respecta decizia instanței, indiferent care va fi aceasta Aștept rezultatul negocierilor dintre Consiliu și Parlament privind procurorul-șef european. 

Ceea ce se întâmplă azi face parte din campania de denigrare și hărțuire a mea.

Sunt și alți procurori și judecători atacați zilnic pentru că ne-am făcut treaba și unii vor să fure liniștiți în continuare.

Ei atacă șefii pentru a da astfel un semnal și celorlalți.

O să se dovedească în timp că toate aceste acuzații nu sunt fondate”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Ea a mai spus că, după plecarea de la DNA, a primit numeroase amenințări, iar, drept urmare, CSAT a decis că trebuie să beneficieze de protecție SPP.

 

Citeste si ...

Back to top button