INEDIT! Furnicile pot detecta un cutremur inainte cu o zi de a se petrece seismul. Iata de ce!

INEDIT! Furnicile pot detecta un cutremur inainte cu o zi de a se petrece seismul. Iata de ce!Un cercetator din Germania de la Universitatea Dusiburg-Essen, a facut un studiu in legatura despre cutremurele care se apropie, relateaza stiinta-mister.ro.

Felul in care se comporta furnicile inainte de a se produce un seism, acestea au un comportament ciudat, se opresc sa mai iasa din musuroi, inainte cu o zi s-au doua de cutremur se intalnesc toate afara.

Un nou studiu făcut în Germania la Universitatea Dusiburg-Essen, furnicile-cal comunică într-un mod absolut distinct atunci când un cutremur se apropie.

In acest mod ele evită posibilitatea ca, în timpul cutremurului, colonia lor să fie înghiţită de pământ odata cu muşuroiul.

Sunt anumite celule unice care furnicile le inteleg si detecteaza seismele inainte cu o zi de a se petrece.

Testele făcute de cercetătoarea Gabriele Berberich arată că aceste furnici detectează schimbări survenite în emisia de gaze a mediului înconjurător folosindu-se de celulele chemoreceptoare unice pe care le au. Aceste celule le permit furnicilor să simtă schimbările în nivelele de dioxid de carbon.

Furnicile au de asemenea şi radare interne numite celule magnetoreceptoare.

Acestea le permit să detecteze schimbările din câmpul electromagnetic al pământului.

Cu furnicile orice este posibil.

Credinţa şi etica muncii la furnici este de neclintit. Abilitatea lor de a se pregăti, supravieţui şi de a prospera în colonii care conţin miliarde de furnici este pur şi simplu impresionantă.

Citeste si ...

Back to top button