Imagini apocaliptice in Romania peste cativa ani, va fi un dezastru de nivel inalt. Iata de ce..

Imagini apocaliptice in Romania peste cativa ani, va fi un dezastru de nivel inalt. Iata de ce..Ministerul Energiei face anunturi inspaimantatoare despre Romania in proiectul energetic a Romaniei, in ani 2018-2030 si 2050, va fi un dezastru la cel mai inat nivel, relateaza evz.ro.

Conform comunicatului, rezervele de gaze ale României se vor epuiza în următorii 14 ani, iar eploatarea zăcămintelor din Marea Neagră este o acțiune necesară.

„Pentru a evita creşterea semnificativă a dependenţei de importuri, chiar dacă acestea vor fi disponibile din surse şi prin rute alternative, este necesară dezvoltarea zăcămintelor offshore descoperite în ultimii ani în Marea Neagră.

Aceasta este o condiţie sine-qua-non pentru a putea miza pe gazul natural în mixul energiei electrice”, se arată în strategie.

Strategia propune creșterea consumului de gaze naturale în industria internă și exportul produselor finite.

„În locul capacităţilor vechi care vor fi retrase în rezervă sau dezafectate în viitorul apropiat, sunt necesare investiţii în noi capacităţi, o parte fiind destinate funcţionării în cogenerare în localităţile cu sistem de încălzire centralizată (SACET) funcţional: Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi altele. Este cuprinsă aici şi înlocuirea capacităţilor de la Iernut. Costul investiţiei este relativ redus, sub 1.000 euro/kW putere instalată, astfel încât se poate asigura finanţarea chiar în condiţii de cost ridicat al capitalului, iar turbinele sunt eficiente şi flexibile, cu costuri de mentenanţă relativ reduse”, se mai arată în document.

Citeste si ...

Back to top button