Iată de ce râsul este cel mai bun medicament

Există atât de multe moduri în care te poți exprima și care te fac să fii mai fericită și mai snătoasă în același timp, încât ar fi și păcat să nu râzi cu poftă atunci când simți.
Râsul este contagios și te eliberează de stres.

El este benefic pentru sănătate și printre beneficiile de care ai parte dacă zâmbești sau râzi se numără următoarele:

1. Managementul stresului

Râsul te eliberează în mod natural de stres, deoarece scade nivelul de cortisol, adrenalină, dopamină și hormonul creșterii. Există chiar și o terapie pe bază de râs autoindus, care te face să te simți mai bine din punct de vedere fizic, psihic și îți îmbunătățește relațiile sociale, pentru că nu-i așa, cine vrea să fie prieten cu o persoană care este îmbufnată tot timpul?!

2. Îți lărgește perspectivele

Pare prea simplu, dar dacă îți schimbi perspectivele, îți poți schimba și viața. Uneori este mai dificil, dar când te simți deprimată poți privi câteva filmări cu animale amuzante sau te poți uita la o comedie și îți poți suna un prieten care să te binedispună cu o remarcă pozitivă și vei vedea cum râsul, chiar dacă la început fals, te face să te simți mai bine.

3. Unește oamenii

Râsul este o activitate contagioasă, ce le dă oamenilor sentimentul de apropiere, de apartenență la o comunitate și care destinde atmosfera. În 2017 a fost realizat un studiu prin care s-a demonstrat că urmăritul timp de 30 minute a mai multor clipuri amuzante alături de prieteni, cauzează eliberarea de endorfine, iar râsul are efecte comparabile cu mâncarea unei ciocolate atunci când vine vorba despre dopamina produsă.

4. Efectele fizice sunt asemănătoare cu ale sportului

Printre beneficiile fizice ale râsului se numără antrenarea și relaxarea mușchilor, îmbunătățirea respirației și stimularea circulației sângelui.

sursa

Citeste si ...

Back to top button