Iata cum afli daca datele tale de pe Facebook au fost folosite in mod ilegal

Facebook va alerta, cei 87 de milioane de utilizatori care ar fi putut fi afectati de incalcarea drepturilor de confidentialitate de catre Cambridge Analytica. Utilizatorii vor primi mesaje detaliate in news feed-ul de pe Facebook.

Facebook a anuntat ca utilizatorii ale caror date au fost partajate cu Cambridge Analytica vor primi mesaje saptamana aceasta.

In plus, in incercarea de a controla problema, toti utilizatorii vor primi un avertisment care va contine un link pentru a putea consulta lista aplicatiilor pe care le folosesc si ce informatii au oferit acestora. Va exista optiunea de inchidere a aplicatiilor si stoparea accesului unor terte aplicatii.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit in luna martie. Atunci a fost raportat faptul ca firma sustinuta de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, si condusa in trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului presedinte american, a obtinut informatii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fara a avea permisiunea. Aceste informatii au fost folosite pentru a influenta procesul electoral din 2016.

Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanti ai Facebook au transmis ca peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectati sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia si Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeana.

Mark Zuckerberg, cofondator si director general al Facebook, a declarat ca „a fost o greseala imensa”. El urmeaza sa apara in fata Comisiilor Judiciara si de Comert ale Senatului, pe 10 aprilie, iar pe 11 aprilie, in fata House Energy and Commerce Committee, unde va raspunde intrebarilor privind acest scandal si asupra planurilor Facebook de a rezolva problema.

Bzi.ro

Citeste si ...

Back to top button