Google dedică un doodle special pentru alegerile europarlamentare din România

Google marchează ziua alegerilor europarlamentare din România printr-un doodle ce conține o urnă de vot cu steagul Uniunii Europene desenat pe ea.

În momentul accesării acestui logo special, se deschide o pagină cu titlul „Cum votați„, unde se menționează că în România alegerile europene au loc la data de 26 mai 2019, iar „cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota. Votul din străinătate este posibil dacă se îndeplinesc anumite condiții„. De asemenea, se regăsesc răspunsuri la întrebările: „Când au loc alegerile europene?”, „Unde pot vota?„, „Care este vârsta de la care se poate vota?„, „Câți membri din România sunt aleși pentru Parlamentul European?”, „Care este termenul limită pentru înregistrarea pe listele de alegători?”, „Unde mă înregistrez pe listele de alegători?„, „De ce documente am nevoie pentru a putea vota?„, „Aveți nevoie de carte de identitate valabilă sau pașaport” etc.

În România, la ora 11:50, pentru europarlamentare votaseră 14,37% dintre alegători, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central. În mediul urban au votat 1.558.025 alegători, iar în mediul rural – 1.067.183.

Alegători din 21 de țări din totalul celor 28 de țări-membre ale UE votează duminică, ultima zi a scrutinului care a început joi cu Marea Britanie și Olanda.

Bulgaria, Cipru, Grecia, Lituania, România și Ungaria au fost primele care și-au deschis secțiile de vot duminică, la orele 04:00 GMT, urmate de Italia la orele 05:00 GMT.

Alegerile europarlamentare au avut deja loc în șapte țări, printre care Marea Britanie, care s-a resemnat să le organizeze după o nouă amânare a Brexitului, cu o dată-limită fixată deja la 31 octombrie.

Circa 427 de milioane de europeni au vârsta pentru a putea participa la scrutin, care vizează alegerea pentru cinci ani a 751 de membri ai Parlamentului European.

 

Citeste si ...

Back to top button