George Simion,Un Fals în Fața Experților

Recent, în spațiul public românesc au apărut imagini cu privire la o presupusă examinare poligraf a președintelui AUR, George Simion, urmată apoi de solicitarea adresată de acesta președinților de județ din organizația sa pentru a face același lucru scrie vasiledale.ro

Toată această situație a fost asemănată cu o reprezentație lăutărească privată de către un examinator care nu ar fi respectat procedurile esențiale ale unei astfel de examinări.

Cel mai eloc exemplu în acest sens îl constituie examinarea poligraf a toboșarului AUR, Darius Pop, deputat de Maramureș și președinte de partid în aceeași zonă. Cu toate acestea, informațiile dezvăluite ulterior au aruncat o umbră de îndoială asupra autenticității acestei examinări.

Citeste mai mult despre Manipularea lui George Simion

Se pare că testarea a fost realizată de către un individ care nu are drept de practică în România și care a urmat un curs online de aproximativ două luni în Spania.

Această persoană a fost subiectul unei plângeri penale tocmai din cauza lipsei de acreditare în domeniu, iar conform unei comunicări oficiale de la Asociația Română de Psihologie Judiciară, examinarea poligraf a fost un fiasco total.

Asociația Română de Psihologie Judiciară, organizație recunoscută național și internațional, reunește profesioniști de marcă dedicați acestui domeniu. Aceștia au subliniat că examinarea poligraf necesită respectarea unor proceduri și standarde riguroase pentru a asigura acuratețea rezultatelor.

Ce a lipsit în cazul examinării poligraf a lui Darius Pop si a lui George Simion?

  1. Examinator neacreditat: Persoana care a realizat testarea nu era acreditată în România și nu avea dreptul de practică în acest domeniu.
  2. Respectarea procedurilor: Examinarea poligraf presupune anumite condiții specifice, precum realizarea în laboratoare izolate fonic, fără spectatori, și sub anumite standarde standardizate.
  3. Calitatea examinatorului: Examinarea trebuie efectuată de către specialiști cu experiență și acreditați în domeniu, care urmează proceduri clare pentru obținerea unor rezultate valide.

Asociația Română de Psihologie Judiciară atrage atenția asupra importanței respectării standardelor în domeniul examinărilor poligraf și îndeamnă la prudență în evaluarea acestor practici.

În final, se remarcă că examinarea poligraf în contextul politic poate fi privită ca un simplu joc de imagine, deși impactul său este deosebit de important pentru opinia publică.

Asociația face un apel la responsabilitate și la respectarea rigorilor profesionale în domeniul examinărilor poligraf pentru a evita derapajele și interpretările eronate.

De asemenea, este important de menționat că trustul de presă vasiledale.ro a solicitat informații exclusive de la Asociația Română de Psihologie Judiciară pentru a stabili adevărul în această situație.

Eforturile jurnalistice au fost orientate către deslușirea faptelor și evitarea manipulării informației, având în vedere posibilele distorsiuni generate de Darius Pop și George Simion, președintele AUR.

Reprezentanții legali și specialiștii în domeniu contestă ferm utilizarea unui poligraf neacreditat într-o asemenea situație, subliniind importanța respectării standardelor profesionale și a procedurilor corecte în procesele de testare poligraf.

Acest demers vine în sprijinul clarificării și evidențierii practicilor necorespunzătoare în mediul public și politic.

Citeste si ...

Back to top button