Gaz pentru industries

Gazul petrolier lichefiat (GPL), a fost folosit încă din 1860 pentru o sursă portabilă de combustibil, iar producția și consumul său atât pentru uz casnic, cât și pentru uz industrial s-au extins de atunci.

Agricultură

Fiind o sursă de energie modernă și prietenoasă cu mediul, GPL joacă un rol important în dezvoltarea agriculturii. În cadrul fermelor, GPL asigură temperatura potrivită, care este esențială pentru creșterea optimă a animalelor. În fermele de ciuperci ajută la menținerea temperaturii ideale pentru creșterea ciupercilor. Este utilizat pentru drenajul termic, uscarea culturilor, realimentarea vehiculelor agricole etc.

Industria auto

GPL este preferat ca combustibil alternativ pentru transportul auto. GPL ca combustibil pentru automobile este mai puțin nocive decât alți combustibili fosili, contribuind la protecția mediului și a sănătății umane, atenuând în același timp riscurile schimbărilor climatice.

Recreație

Flexibilitatea GPL și caracteristicile sale energetice ecologice îl fac combustibilul ideal pentru aplicații recreative, atât pe uscat, cât și pe apă. GPL este un combustibil folosit în mod obișnuit pentru gătit, indiferent unde îți petreci timpul liber: într-un cort, rulotă sau remorcă. Este cea mai bună sursă de energie disponibilă în ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2.

GPL este, de asemenea, o opțiune atractivă pentru realimentarea ambarcațiunilor de agrement. Impactul său nesemnificativ asupra apei permite utilizatorilor finali să se bucure de frumusețea lacurilor și râurilor, având grijă în același timp de calitatea mediului.

Gastronomie

Gătitul este una dintre activitățile cele mai consumatoare de energie din lume. Este utilizat pe scară largă în hoteluri și restaurante. Pentru comunitățile rurale în curs de dezvoltare, GPL poate fi prima alternativă modernă la combustibilii tradiționali pentru gătit (lemn, cărbune), contribuind la o mai bună calitate a vieții.

Producere de energie

Fiind unul dintre cei mai curați combustibili convenționali disponibili, GPL completează lista surselor de energie regenerabilă și a tehnologiilor care, depind de anumite condiții meteorologice sau de lumina zilei. GPL permite, de asemenea, generarea de energie foarte eficientă, descentralizată, prin mici generatoare autonome și unități micro-CHP. În acest tip de generare de energie, amprenta de carbon a GPL este mai mică decât cea a motorinei și semnificativ mai mică decât cea a benzinei.

Citeste si ...

Back to top button