EXIT POLL – Date IRES și Avangarde | Klaus Iohannis se îndreaptă spre un scor istoric. Viorica Dăncilă, pe cale să obțină cea mai usturătoare înfrângere a unui candidat PSD

EXIT POLL – Date IRES și Avangarde | Klaus Iohannis se îndreaptă spre un scor istoric. Viorica Dăncilă, pe cale să obțină cea mai usturătoare înfrângere a unui candidat PSDKlaus Iohannis este pe cale să obțină un scor record în finala prezidențialelor.

Potrivit celor mai recente date, diferența dintre cei doi candidați crește la 30%. Este vorba despre date care nu includ voturile din disapora. Cu aportul diasporei câștigătorul poate ajunge la două treimi din voturi.

Potrivit unui exit poll IRES, până la ora 18.30, actualul președinte a fost votat de 65% dintre alegători, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 35% dintre voturi.

În același timp, exit poll-ul Avangarde arată că până la ora 18.30, Iohannis a obținut 63% dintre voturi, iar Viorica Dăncilă a fost votată de 37% dintre cei care s-au prezentat la urne.

Din diaspora este de așteptat ca prezidențiabilul PNL să obțină 90% din voturi, adică 10% la scorul general.
Românii merg la urne, în acest final de săptămână, pentru a-și exprima opțiunea la alegerile pentru Președintele României. Klaus Iohannis, șeful statului în exercițiu, este marele favorit al confruntării, în timp ce Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD în finală, este creditată cu șansa a doua.
Un număr de 8.919.065 de români au votat în țară, duminică. Dintre aceștia, 7.710.519 și-au exprimat opțiunea pe liste permanente, în timp ce alți 1.129.474 au făcut-o pe liste suplimentare. Totodată, 79.072 au folosit urna mobilă.

b1.ro

Citeste si ...

Back to top button