E LEGE! Romanii din diaspora, obligati sa se intoarca in Romania in caz de razboi, termen de 10 zile de mobilizare!

E LEGE! Romanii din diaspora, obligati sa se intoarca in Romania in caz de razboi, termen de 10 zile de mobilizare!Anunt pentru toti romanii din diaspora, acestia va trebuie obligatoriu sa se intoarca in tara, in caz de razboi, in timp de 10 zile, aceasta noua lege prevede in noul proiect al Ministerului Apararii Nationale, relateaza 0lt.ro.

Și cei care nu mai au domiciliul în România trebuie să contacteze centrele militare în cel mult 15 zile.

Conform proiectului, serviciul militar va putea fi efectuat și în calitate de militar voluntar de către cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 51 ani, la solicitarea acestora.

În prezent, legea prevede că tinerii chemați la recrutare, recruții și militarii rezerviști sunt obligați să predea adeverința de recrutare, livretul militar sau ordinul de chemare la mobilizare, după caz, înainte de plecarea în străinătate și să ridice documentele respective la înapoierea în țară.

Proiectul de lege introduce, totodată, conceptul de „militar voluntar în termen’.

Conform propunerii, ‘serviciul militar în calitate de militar voluntar în termen se îndeplineşte de către cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 51 ani, la solicitarea acestora, potrivit nevoilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale’.

Militarii voluntari în termen au numai gradul de soldat, mai stabilește proiectul.

‘Prin introducerea acestui concept se are în vedere creşterea cantităţii şi calităţii rezervei de mobilizare, diminuate ca urmare a suspendării, începând cu 1 ianuarie 2007, a serviciului militar obligatoriu.

Militarii voluntari în termen vor reprezenta o sursă importantă pentru selecţia rezerviştilor voluntari’, arată Ministerul Apărării.

Români, Ministerul Apărării Naţionale pregăteşte o nouă lege ce vizează mobilizarea generală!

Astfel, la instituirea stării de asediu, la declararea stării de mobilizare sau a stării de război, cetăţenii români încorporabili și rezerviștii cu domiciliul în România, plecaţi temporar în afara ţării, vor avea obligația de a se întoarce în țară pentru serviciul militar în cel mult 10 zile.

Și cei care nu mai au domiciliul în România trebuie să contacteze centrele militare în cel mult 15 zile, prevede proiect de lege al MapN.

Conform proiectului, serviciul militar va putea fi efectuat și în calitate de militar voluntar de către cetăţenii români, bărbaţi şi femei, care au vârsta cuprinsă între 18 şi 51 ani, la solicitarea acestora.

Cetăţenii încorporabili sunt consideraţi cetăţenii români, bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, care nu îndeplinesc serviciul militar activ.

Proiectul de lege introduce, totodată, conceptul de „militar voluntar în termen”, scrie Profit citat de b1.tv.

 

Citeste si ...

Back to top button