Dovedit ştiinţific: Formula perfectă pentru un espresso ca la carte

Dovedit ştiinţific: Formula perfectă pentru un espresso ca la carteMăcinarea cafelei este esenţială atunci când prepari un espresso, iar cercetări recente arată că nu este neapărat recomandat să obţii o pudră cât mai fină.
Matematicieni, fizicieni şi alţi cercetători din Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Australia şi Elveţia şi-au propus să dovedească faptul că poţi obţine constant o cafea tare şi aromată dacă foloseşti mai puţine boabe de cafea, măcinate mai mare.

Astfel eviţi risipa de cafea şi eviţi situaţia în care variaţiile în ceea ce priveşte tăria şi aroma cafelei sunt frecvente, de la o ceaşcă la cealaltă.

„Mulţi oameni din industria cafelei folosesc setări de măcinare fină şi multe boabe de cafea pentru a obţine un amestec de amăreală şi aciditate care este imprevizibil şi nereproductibil.”, explică unul dintre autorii studiului, Christopher Hendon, chimist la University of Oregon.

„Sună contraintuitiv, dar experimentele sugerează că o modalitate mai eficientă de a obţine shoturi de cafea reproductibile implică folosirea unei cantităţi mai mici de boabe, măcinate mai mare.”, a mai adăugat Hendon.

sursa

Citeste si ...

Back to top button