Doliu în lumea televiziunii. Hanibal Dumitrașcu a murit!

Hanibal Dumitrașcu, reputat psiholog, era în stare gravă, fiind ținut în viață doar de aparate. El fusese operat de urgență la Spitalul Universitar din București. Ar fi suferit un accident vascular. A fost operat pe creier, dar nu s-a mai putut face nimic, a făcut hemoragie cerebrală. Avea și diabet zaharat.
Psihologul s-a stins din viață pe neașteptate în doar câteva zile. Joi după-amiază i s-a făcut rău pe stradă. A fost luat de ambulanță și dus la spital. A fost operat, iar astăzi, duminică, 20 mai, s-a stins din viață.

Hanibal Dumitrașcu a lăsat în urma sa trei fete: pe soția sa și pe cele două fiice gemene. Cele trei nu au plecat nicio clipă de lângă acesta, sperând că va rezista operației pe creier. În urmă cu puțin timp, acesta a pierdut lupta cu viața.

Cine a fost Hanibal Dumitrașcu

Hanibal Dumitrașcu avea 54 de ani, împliniți anul acesta în 9 ianuarie. S-a născut în Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Din anul 2006, a fost conferențiar universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, unde fusese înainte lector universitar din 1995. De asemenea, era coordonator Studii Universitare de Master, program de studii Consiliere în Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, la Universitatea București.

Activitate universitară intensă

În calitate de cadru didactic universitar (preparator, asistent, lector, conferentiar) a desfășurat o intensă activitate în direcția unui demers permanent de pregătire profesională și științifică în așa fel încât a răspuns cerințelor de exigență specifice mediului universitar. A publicat cărți, cursuri, articole dar și interviuri în presa scrisă, radio, televiziune. A participat la realizarea unor proiecte de cercetare aplicată în domeniile specifice asistenței sociale și socio – umanului. Totodată, Hanibal Dumitrașcu a colaborat în calitate de cadru didactic și cu Universitatea de Medicină ”Carol Davilla” din București și cu Universitatea IRECSON, Bucuresti. Activitatea didactică în cadrul Catedrei de Asistență Socială a însemnat și îndrumarea de-a lungul anilor a lucrărilor de licență a studenților de la toate secțiile de Asistență Socială ale Universității din București.

Reputatul profesor Hanibal Dumitrașcu, cunoscut și ca psihologul românilor, a publicat și nenumărate cărți în domeniul psihologiei.

 

Citeste si ...

Back to top button