DECIZIE FINALA! Verdictul judecatorilor il pune la pamant pe Liviu Dragnea, seful PSD nu mai poate face nimic in condamnarea de 2 ani!

Verdictul celor cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie il socheaza pe seful PSD-ului, relateaza www.antena3.ro.

Judecatori au respins contestatia cu executarea depusa de Liviu dragnea contra condamnarii lui la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul.

Decizia judecatorilor este definitiva.
Avocaţii acestuia au cerut în instanţă anularea deciziei din dosarul „Referendumul”, pe motiv că două judecătoare din complet, printre care şi Livia Stanciu, s-au pensionat înainte de redactarea motivării, iar în locul lor a semnat altcineva.

De asemenea, ei au reclamat faptul că a fost depăşit termenul de 30 de zile pentru redactarea motivării în acest dosar.

„Avocaţii spun, studiind Codul penal şi de procedură penală, care nu este deloc ambiguu, că practic eu nu am hotărârea de condamnare.

Hotărârea de condamnare a unui cetăţean român trebuie să conţină trei elemente – partea introductivă, dispozitivul (acel anunţ) şi expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea.

Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare – asta înseamnă că hotărârea nu este completă.

De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislaţia este foarte clară, motivarea este obligaţie legală (…) şi trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile.

Au trecut aproape 10 luni.

Trebuie semnată şi asumată şi compusă de către toţi membrii completului.

Doamna fostă preşedintă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentinţă, s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională.

Exista o prevedere legală, care e şi acum în vigoare, care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligaţia să-şi încheie toate motivările.

Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare”, declara pe 2 februarie Liviu Dragnea.

 

Citeste si ...

Back to top button