Cursuri de formare profesionala – 3 motive pentru care ar trebui sa le iei in calcul!

Multi oameni sunt de parere ca studiezi, studiezi din nou, termini studiile, te angajezi si apoi lucrezi pana iesi la pensie – atat! Desigur, nu asa se trece prin viata, dupa cum s-ar spune. Un lucru extrem de important pe care trebuie sa-l iei in calcul este cariera ta si modul in care aceasta se dezvolta.

Nu poti pur si simplu lucra – trebuie constant sa contribui dezvoltarii cunostintelor si practicilor tale. Aici intra acele cursuri de formare profesionala pe care probabil le vezi atat online, cat si offline. Contrar opiniei populare, acestea nu sunt pentru oamenii care nu au un plan de dezvoltare profesionala bine pus la punct.

Ba dimpotriva, sunt pentru persoanele care stiu exact ce vor sa faca cu viata lor si, totodata, vor mai mult de la aceasta!

Educatie continua pentru angajati si nu numai

Cursurile de formare profesionala sunt concepute atat pentru angajati, cat si pentru persoane care vor sa se specializeze intr-un anumit domeniu. De exemplu, daca urmezi cursuri de formare profesionala pentru agenti de paza, exista doua situatii.

In prima situatie, esti agent de paza cu putina experienta si fara o certificare la activ. In acest caz, un curs de formare te poate ajuta sa primesti o marire sau chiar o pozitie mai buna in cadrul companiei pentru care lucrezi.

Apoi, daca nu ai lucrat ca agent de paza si nu ai experienta, un curs de formare profesionala te poate ajuta sa fii primul pe lista de candidati pe aceasta pozitie.

Garantia unui loc de munca intr-un anumit domeniu

Desigur, poti urma foarte multe tipuri de cursuri de formare profesionala. De exemplu, exista si cursuri de business management care pot fi urmate de persoane fara absolut niciun fel de experienta in domeniu. Ce inseamna acest lucru?

Pe scurt, in foarte multe cazuri, simpla prezenta a unui astfel de curs iti garanteaza un loc de munca in domeniul respectiv. Uneori ai chiar sansa de a fi ales/aleasa pentru un post chiar daca ceilalti candidati au un minim de experienta. De ce?

Pentru ca aceste cursuri de formare profesionala te invata proceduri si procese standardizate care nu prea pot fi invatate pe cont propriu – anume prin experiente proprii.

Adaptare constanta la piata muncii

Chiar daca ai un loc de munca stabil intr-un anumit domeniu, ar fi ideal sa detii o certificare sau sa fi urmat un curs de formare in alt domeniu. Acest lucru este mai mult decat recomandat atunci cand observi ca domeniul tau de activitate experimenteaza anumite dificultati si cariera ta nu mai este atat de sigura ca acum cativa ani, dupa cum s-ar spune.

Pe scurt, urmarea unor cursuri de formare profesionala si obtinerea de certificari si acreditari in mai multe domenii nu este niciodata un lucru rau, indiferent in ce moment al vietii te afli. Poti chiar ajunge la concluzia ca ceea ce ai construit in ultimii 5-10 ani nu-ti mai aduce satisfactie si ca vrei sa-ti schimbi cariera. Foarte multe persoane aleg reconversia profesionala pentru a deschide noi oportunitati in plan profesional si personal.

Existenta unui curs absolvit face aceasta schimbare mult mai usoara.

Astfel, daca vrei sa fii cu un pas inaintea pietei muncii din Romania, apeleaza chiar acum la Atelierul de Profesii – profesori dedicati, studii online sau offline si programa de lucru facila, adaptata fiecarui invatacel in parte!

Citeste si ...

Back to top button