Cum se scoate Windows Defender din Windows 10

Windows 10 a fost lansat in urma cu aproape un an, timp in care multi utilizatori s-au lovit de Windows Defender, protectia anti-malware proprietara Microsoft.

Desi in varianta Pro a sistemului de operare aceasta poate fi dezactivata dupa bunul plac, utilizatorii de Windows 10 Home sunt obligati sa il tina pornit.

Singura metoda cunoscuta de a scapa de Defender este sa dezactivezi temporar protectia, insa aceasta se activeaza automat dupa un anumit timp. Din fericire, a fost descoperita o solutie mai eleganta, care ar trebui sa ofere si protectie sporita fata de ceea ce ofera Microsoft.

Cei care nu vor sa faca upgrade la varianta Pro a lui Windows 10, pot sa apeleze la un antivirus separat. Se pare ca Windows 10 Home obliga utilizatorii sa isi protejeze sistemul cu o solutie anti-malware, insa nu tine neaparat sa o folosesti pe cea inclusa.

Atat timp cat exista un software de acest gen instalat, Windows Defender este dezactivat. Exista o lista cu aplicatii verificate si aprobate de Microsoft, cele mai populare sisteme de protectie fiind listate printre acestea.

Aplicatii antivirus compatibile cu Windows 10

– 360
– Avast
– AVG
– Avira
– BitDefender
– Comodo
– FortiClient
– Kaspersky
– Norton
– Panda
– PCKeeper
– Total Defense
– Webroot
– ZoneAlarm

Unele dintre acestea sunt gratuite, altele ofera variante de test si majoritatea au macar o optiune de serviciu platit. Desigur, instalarea acestora va ingreuna sistemul, intrucat vor rula tot timpul in fundal, insa acelasi lucru face si Defender.

Singura optiune pentru a recapata resursele consumate de protectia anti-malware este upgrade-ul la Windows 10 Pro, insa nu este o idee prea buna sa folosesti un PC fara un minimum de protectie.

Cea mai buna parte a acestei solutii este ca odata ce apelati la astfel de aplicatii, Windows Defender se dezactiveaza automat.

Citeste si ...

Back to top button