Cum se modifică taxele pe pariuri sportive?

Un subiect de mare actualitate, care cu siguranță este de interes pentru toți jucătorii, este acela al noilor reguli de impozitare pariuri sportive. Și întrucât până la 1 august 2022, dată de intrare în vigoare a noilor hotărâri, mai este foarte puțin timp, ne-am gândit ca în acest articol să venim cu câteva precizări generale.

Cu siguranță o taxare de 40% pentru toate pariurile sportive și jocurile de noroc, nu ar fi nici în avantajul jucătorilor, nici în cel al operatorilor. Varianta negociată și acceptată în cele din urmă de Guvern, cu trei trepte de impozitare pare să fie o decizie mai moderată.

Care sunt cele trei noi praguri de impozitare pariuri sportive?

Grație negocierilor și punerii unei contraoferte pe masa Guvernului, de către cele trei cele mai importante entități din industria jocurilor de noroc, respectiv Romanian Bookmakers, Rombet și Romslot, iată care este noua grilă de impozitare pentru pariuri sportive și jocuri de noroc:

1. Câștigurile de până la 10,000 RON vor fi impozitate cu 3%.

2. Câștigurile cuprinse 10,000 RON – 66.750RON vor fi supuse unei impozitări de 300 RON + 20% pentru ce depășește suma de 10,000 RON.

3. Câștigurile de peste 66,750 RON vor fi impozitate cu 11.650RON + 40% pentru ceea ce depășește suma de 66.750 lei.

Impactul financiar asupra companiilor care operează servicii în domeniu va fi unul semnificativ, cu estimarea plății unor taxe ce se vor dubla de la 1 august.

 

În prezent, cotele de impozitare pentru câștigurile din pariuri sunt:

  • 1% pentru câștiguri până în 66.750 lei
  • 16% pentru câștiguri între 66.750 lei și 445.000 lei
  • 25% pentru câștiguri ce trec de 445.000 de lei.

 

Cum se va aplica noul impozit în cazul jucătorilor la pariuri sportive și cazino?

Impozitarea se va face în continuare la sursă, adică la operatori, case sau platforme de pariuri și cazino, așa cum se proceda și până acum. În această categorie vor fi incluse: pariurile sportive, jocurile de cazino, jocurile de loto, bingo, poker, ruletă etc. Ceea ce se modifică este legat de pragurile câștigurilor pentru care jucătorii vor avea de plătit taxele.

 

Pentru jucători acest lucru înseamnă:

  • nu vor trebui să facă declarații și drumuri suplimentare pentru a plăti noile taxe;

  • câștigurile mai mici vor fi impozitate cu o suma de 3%, de 3 ori mai mare decât în prezent;

  • vor plăti mai mult cei care obțin câștiguri mai mari și foarte mari;

  • vor simți modificările la încasarea biletelor câștigătoare sau la retragerile de pe conturile online.

Restul taxelor rămân nemodificate. Acestea incluzând o taxă de viciu de 2%, pentru depunerile online și de o taxă de retrage de 1 % din cont. La casele de pariuri stradale se achită și o taxă de 5 % pentru fiecare bilet jucat.

 

În acest context, toate platformele online, inclusiv Betfair Romania, vor trece la 1 august 2022 la implementarea noilor reglementări din codul fiscal, care se vor aplica conform prevederilor.

Pentru a afla mai multe detalii puteți cere mai multe informații pe paginile de suport dedicate.

 

Vârsta minimă legală pentru jocurile de noroc este de 18 ani. Este recomandat jocul responsabil, doar pe platforme licențiate.

 

Citeste si ...

Back to top button