Comisia Europeana”Fermierii afectați de pesta porcină NU primesc despăgubiri de la UE”

Comisia Europeana”Fermierii afectați de pesta porcină NU primesc despăgubiri de la UE”Comisia Europeană o contrazice pe Viorica Dăncilă. Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, susține că fermierii români afectați de pesta porcină nu vor fi despăgubiți.

Deși înțeleg situația dificilă a crescătorilor de porcine din zonele afectate direct de boală, este imperios ca, întâi de toate, România să ia toate măsurile necesare pentru a ține epidemia sub control, cu precădere prin folosirea instrumentelor disponibile prin legislația privind sănătatea animalelor, în special în Directiva Consiliului 2002/60/EC. În plus, răspunsul României la situația epidemiologică în legătură cu Pesta Porcină Africană ar trebui să fie aliniat principiilor Strategiei UE pentru Pesta Porcină Africană. Măsurile implementate de România pentru monitorizarea și eradicarea Pestei Porcine Africane sunt deja susținute financiar de UE încă din 2015, printr-un program veterinar multianual completat de finanțarea de urgență, în baza dispozițiilor Regulamentului 652/2014”, a scris comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, într-o scrisoare transmisă pe 14 august europarlamentarului român Laurențiu Rebega
Schema de ajutor de criză pentru fermierii români reprezintă o „măsură de ultim resort” care nu se poate activa în momentul de față, mai spune Hogan. El recomandă autorităților de la București să apeleze, întâi de toate, la propriile ajutoare de stat.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button