Cifra economică a României care îi sperie pe nemți

Chiar dacă germanii sunt recunoscuți unanim ca fiind cei mai buni producători de autoturisme, ultimele cifre arată că ei s-au îndreptat serios spre achiziția mașinii românești Dacia.

În timp ce majoritate brandurilor externe din Germania au înregistrat scăderi, Dacia este singurul autoturism care a înregistrat o creștere semnificativă.

Vânzările de autoturisme în Germania au scăzut cu 5,8% în luna mai, la 305.057 unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 10,8%, la 7.515 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA).

Brandurile Renault şi Ford au raportat scăderi ale vânzărilor de 1,1% şi, respectiv, 6,5% luna trecută, în timp ce livrările brandului Volkswagen au înregistrat un avans de 5,8%.

Din totalul automobilelor vândute pe piaţa germană în luna mai, doar 95.000 erau echipate cu motoare diesel, cu 27% mai puţine decât în perioada similară din 2017. În schimb, livrările de vehicule electrice şi hibride au urcat luna trecută cu peste 50%, la aproximativ 12.000 de unităţi.

Stiridiaspora.ro

Citeste si ...

Back to top button