Ceapa magică și ce poate face ea pentru tine

Există foarte multe remedii naturale și ceapa se află printre ele, deoarece face minuni în tratarea diverselor probleme de sănătate.

Ceea ce face ca această legumă să fie atât de specială este conținutul ridicat de sulf, care o transfomă într-un puternic antiseptic și chiar antibiotic. Ceapa este cel mai bun remediu pentru stările de vomă și întărește imunitatea, fiind totodată un expectorant natural foarte util în tratarea problemelor respiratorii, iar combinația de flavonoizi cu sulf o face un aliat puternic în tratarea diabetului, a bolilor de inimă, artritei și colesterolului.

Ceapa ese folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse afecțiuni, iar mai nou, este parte din remediile pentru mai multe infecții, bronșite, răceli și gripe. Ea poate fi folosită în următoarele afecțiuni:

1. Stări de vomă

Dacă combini sucul de ceapă cu ceai de mentă și le lași să se răcească te vei face bine imediat. Întâi trebuie să bei două linguri suc de ceapă, să aștepți cinci minute și să faci același lucru cu ceaiul e mentă. Pentru rezultate mai bune, repetă operațiunea de mai multe ori.

2. Febră

Ceapa te poate ajuta și dacă ai febră. Tot ceea ce trebuie să faci este să tai o ceapă pe jumătate și apoi să freci tălpile cu bucățile respective date prin ulei de cocos. Ceapa se înfășoară apoi în jurul călcâielor cu o fașă elastică sau o șosetă și se lasă peste noapte, ca să poată absorbi toate toxinele din organism și să te scape de complicații.

3. Tuse

O altă problemă de sănătate enervantă pe care o tratează eficient ceapa este tusea. Trebuie să decojești o ceapă și s-o tai pe jumătate, apoi să-i adaugi o linguriță de zahăr brun și să le ții pe corp acoperite. Dacă faci acest lucru de două ori pe zi vei scăpa garantat de tuse.

4. Dureri în piept

Dacă ai probleme cu pieptul, crează o pastă din ceapă și ulei de cocos pe care s-o pui pe piept și să te acoperi cu un prosop. Acest lucru va îndepărta durerile de piept.

5. Colici

Dacă ai un copil cu colici, fierbe o ceapă galbenă, apoi las-o la răcit. Când s-a răcit bine, dă-i celui mic în fiecare oră câte o linguriță din zeama respectivă și menține acest obicei până când trec toate simptomele.

6. Infecții ale urechii

Au fost cazuri în care ceapa a tratat cu succes infecțiile de ureche. Trebuie doar să toci mărunt o ceapă și s-o pui într-o șosetă bine strânsă la gură. Aplică apoi șoseta pe zona cu probleme, acoperă-ți urechea cu ea sau pun-o pe cap și peste ea o pălărie. Îndepărteaz-o când nu te mai doare nimic.

7. Tăieturi

Cepele ajută și la cicatrizarea mai bine a tăieturilor și zgârieturilor, deoarece coaja lor funcționează precum un agent antiseptic ce oprește sângerarea imedit.

8. Curăță aerul

Aceasta nu este neapărat o problemă medicală, dar purifică aerul de bacterii și viruși. Pune câteva bucăți de ceapă prin casă și aceasta va lucra singură pentru tine.

Feminis.ro

Citeste si ...

Back to top button