Ce sumă a câștigat președintele francez la ”Loteria Biodiversității”

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a intrat vineri într-un bar, în timpul unei vizite întreprinse în estul Franţei, şi a jucat la „Loteria biodiversităţii”, un joc bazat pe tichete răzuibile lansat de compania Francaise des Jeux pentru a susţine proiecte de conservare a faunei şi a florei.

Macron a cumpărat un tichet de trei euro, a câştigat astfel şase euro, apoi a jucat din nou acel câştig şi a obţinut încă şase euro la Cafe de la Poste din Moirans-en-Montagne, în parcul natural regional Haut-Jura.

Noul joc cu tichete răzuibile „Mission Nature” a fost lansat pe 23 octombrie pentru a susţine aproximativ 20 de proiecte de conservare a naturii.
Emmanuel Macron a vizitat regiunea Jura pentru a participa la programul său „Un jeune, Un arbre”, care permite fiecărui elev de liceu să planteze un copac, un demers prezentat de Palatul Elysée ca fiind „simbolic, republican şi cu vocaţie educativă” în materie de mediu.

Însoţit de aproximativ 40 de elevi, preşedintele francez a plantat vineri stejari şi cedri, apoi a sunat „mobilizarea naţiunii” pentru ca Franţa să îşi atingă obiectivul de a planta un miliard de copaci până în 2030.

sursa

Citeste si ...

Back to top button