Ce rol are „Difuzorul” la tractoare agricole

„Difuzorul” la tractoare agricole, adesea menționat în limbajul tehnic agricol, se referă la un echipament specific, și anume un sistem de admisie a aerului care are rolul de a îmbunătăți performanța motorului.

Sistemul de admisie a aerului este o componentă importantă a motorului unui tractor și îndeplinește mai multe funcții:

  1. Filtrarea aerului: Difuzorul include un filtru de aer care are rolul de a împiedica intrarea impurităților în motor. Aceasta este o măsură esențială pentru protejarea componentelor interne ale motorului de particule străine care ar putea provoca daune.
  2. Optimizarea amestecului de aer și combustibil: Difuzorul este proiectat să optimizeze amestecul de aer și combustibil în camera de ardere a motorului. Acest lucru contribuie la eficiența combustiei și la performanța generală a motorului.
  3. Reducerea zgomotului: Anumite difuzoare sunt concepute pentru a reduce nivelul de zgomot generat de admisia de aer în motor. Acest aspect este important atât pentru operatorul tractorului, cât și pentru mediu.
  4. Eficiență energetică: Un sistem de admisie bine proiectat poate contribui la eficiența energetică a motorului, asigurându-se că aerul este furnizat în mod corespunzător în procesul de ardere a combustibilului.

Permiterea la tractoarele agricole a unui sistem de admisie eficient și funcțional este esențială pentru asigurarea performanței optime a acestora în cadrul activităților agricole. O întreținere corespunzătoare a sistemului de admisie, inclusiv schimbarea regulată a filtrului de aer, este importantă pentru menținerea funcționării eficiente a motorului.

sursa antena24.ro

Citeste si ...

Back to top button