Ce înseamnă cuvântul de pe plăcuța de înmatriculare ANTI-PSD. Explicația oficială din Dicționarul Academiei

Ce înseamnă cuvântul de pe plăcuța de înmatriculare ANTI-PSD. Explicația oficială din Dicționarul AcademieiScandalul privind numărul de inmatriculare anti-PSD continuă. Răzvan Ștefănescu spune că mesajul considerat de SPD revoltător nu este nicidecum injurios.

Potrivit definiției din DEX, mesajul de pe plăcuța de înmatriculare ar însemna ‘gura PSD’.
MÚIE s. f. (Arg.; folosit adesea art. și mai ales în expresii) Gură, fleancă. (din țig. mui (Graur, Juilland))
sursa: DER (1958-1966)

múie s. f. – (Arg.) Gură, plisc. Țig. mui (Graur 174; Juilland 169). Se folosește aproape exclusiv în forma art. și în expresii.

sursa: DER (1958-1966)

múie s.f. (reg. argotic) gură; (în expr.) a duce cu muia = a amăgi, a înșela, a duce cu vorba.

sursa: DAR (2002)

Răzvan Ștefănescu a intrat în România pe 17 iulie. La Vama Nădlac a achitat rovinieta și și-a văzut de drum. Primul echipaj l-a oprit în Hunedoara. A constatat că autovehiculul este înmatriculat în Suedia, țară care permite și înregistrarea de plăcuţe personalizate pentru 640 de euro, şi i-a urat drum bun.

Șoferul a fost lăsat să circule în țară. În tot acest timp, poliția caută să afle dacă are sau nu voie cu numerele obscene. Ofițerii noştri au cerut clarificări din Suedia. Primul răspuns a venit pe 20 iulie, dar bărbatul a șofat și după această dată.

Abia la 13 zile de la revenirea lui Răzvan Ștefănescu în țară, polițiștii au luat măsuri. La ora 6 dimineața, un echipaj l-a oprit în drumul spre mare cu familia, undeva pe Bulevardul 1 Decembrie. I-au ridicat plăcuțele pe loc, pe motiv că sunt ilegale, dar și permisul de conducere.

Ambasada Suediei la Bucuresti a confirmat, în exclusivitate pentru B1TV, că numerele de înmatriculare sunt legale, dar că decizia finală aparține României.

Conform normelor de circulație internațională, orice mașina trebuie să fie înmatriculată adică să aibă o literă care să identifice țara de unde provine, cifere și, ulterior, alte litere. Adică exact plăcuțele de înmatriculare pe care șoferul susține că voia să le pună, dar că nu a fost lăsat să o facă.

Mai multe persoane s-au adunat, luni, la sediul Poliției Rutiere din Capitală ca să îl susțină pe șoferul cu numere anti-PSD.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button