CCR reia dezbaterea cu privire la completurile specializate în corupţie ale Înaltei Curți. Dosarul lui Liviu Dragnea ar putea fi afectat

CCR reia dezbaterea cu privire la completurile specializate în corupţie ale Înaltei Curți. Dosarul lui Liviu Dragnea ar putea fi afectatAstazi, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) se va dezbate dosarul cu privire la compleul celor cinci judecatori, iar conflictul intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe dosarul lui Liviu Dragnea, relateaza b1.ro.

CCR a stabilit acest termen din cauza faptului că judecătorul raportor pe această speţă urmează să se interneze pentru o intervenţie chirurgicală.

Curtea a dezbatut aceasta sesizare si miercuri.

 Cu această ocazie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Și că pieroada în care ICCJ ar fi făcut acest lucru a fost de 15 ani – perioada în care a fost judecat și dosarul lui Liviu Dragnea, în care a și fost condamnat in primă instanță.

În replică, Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi, a indicat faptul că vicepreşedintele Camerei Florin Iordache nu avea atribuţiile să sesizeze CCR. La data sesizării, lui Florin Iordache fiindu-i delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către Liviu Dragnea.

Ori, potrivit Cristinei Tarcea, sesizarea CCR nu poate fi, din punct de vedere legal, făcută de o persoană delegată.

Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

 

Citeste si ...

Back to top button