Câteva dintre cele mai bune turnee de gaming din lume

Una dintre cele mai uimitoare priveliști din lumea gaming-ului se crează atunci când cele mari arene din lume ajung să fie complet epuizate, cu mii de fani aplaudând jucătorii și echipele preferate. În condițiile în care această industrie crește într-un ritm incredibil, valoarea totală a producției unora dintre aceste turnee concurează deja cu aceea a celor mai mari evenimente sportive din lume. Până acum au fost organizate numeroase turnee spectaculoase, care s-au transformat în ocazii de afirmare pentru mulți jucători, iar astfel standardele pentru următoarele sunt deja foarte ridicate.

Free Photo Of E Sports Teams Competing In A Tournament

Îndreptându-ne atenția spre turneele de poker, cea mai importantă concluzie la care putem ajunge este că, de la boom-ul pokerului de la începutul până la mijlocul anilor 2000, participarea la turneele de poker a crescut considerabil la nivel global. Numărul de participanți care odată era considerat impresionant, reprezintă acum norma, iar posibilitatea de a participa la aceste evenimente și online, împinge această limită și mai mult. Pe parcursul unui an întreg, mulți oameni aleg să acceseze poker online în loc să meargă într-un cazinou sau sală de jocuri și astfel își dau seama că sute de km nu trebuie să le stea în cale dacă doresc să participe la turneul lor preferat. Evenimentul World Series of Poker (WSOP) prezintă cele mai bune turnee de poker din lume, iar de la începuturile sale în 1970, a devenit cel mai prestigios turneu de poker din lume. În fiecare an participă mii de jucători din întreaga lume, inclusiv profesioniști și amatori. Pe parcursul mai multor zile, aceștia participă la bătălii aprige, iar rezistența este testată, deoarece zilele sunt lungi.

League of Legends Worlds Series s-a îmbunătățit constant în fiecare an, iar în timpul celui de-al șaptelea sezon, care a avut loc în 2017, turneul a avut una dintre cele mai bune ceremonii de deschidere pentru un eveniment esports dintotdeauna. Riot Games nu s-au dat înapoi de la nicio cheltuială pentru organizarea ceremoniei de deschidere a Finalelor și i-au adus pe Against the Current și Jay Chou pentru a interpreta „Legends Never Die”, în timp ce Elder Dragon a reușit să prindă viață și să zboare deasupra Stadionului Național din Beijing cu ajutorul realității augumentate 3D. Turneul a găzduit 24 dintre cele mai bune echipe LoL și a avut loc în diferite orașe din China. În ceea ce privește audiența, turneul a doborât recordurile de spectatori, ajungând la 60 de milioane de spectatori unici.

Fortnite a șocat lumea jocurilor în timpul ascensiunii sale fulgerătoare din 2017. Jocul a avut cel mai variat public din punct de vedere al categoriilor de vârstă și chiar a reușit să captiveze și mai multe celebrități, care nu s-au mai putut opri din joc odată ce au început. Cu întreaga lume a jocurilor fixată pe nebunia Fortnite, Epic Games a anunțat Fortnite World Cup, un turneu de 30 de milioane de dolari, care a avut loc în perioada 26-28 iulie în New York City, pe Arthur Ashe Stadium. Turneul a avut o configurație cu mai multe ecrane mari, pentru urmărirea constantă a aventurilor diferiților jucători. Au fost nu mai puțin de patru competiții: Solo, Duos, Creative Finals și popularul eveniment Celebrity Professional-Amateur. La final, Kyle „Bugha” Giersdorf a fost cel care a câștigat 3 milioane de dolari și cu acea ocazie a devenit un nume cunoscut.

IEM Katowice 2015 a avut peste 100.000 de fani care au participat la evenimentul live. Și, atât fluxurile ESL One, cât și IEM au stabilit un nou record de vizionări simultane Twitch de la un singur eveniment, cu peste 1 milion de spectatori conectați pentru a viziona jocurile din acel an. Turneul a fost, de asemenea, plin de acțiuni de esports, în cursă intrând League of Legends, Starcraft II și Counter-Strike: Global Offensive Major. Arena Spodek din Katowice, Polonia, a fost suprasatură, iar la final s-a făcut istorie, deoarece Fnatic a devenit primul campion dublu major al Counter-Strike: Global Offensive.

Organizatorii turneului WePlay! i-au impresionat pe fanii Dota 2 în primă instanță când au găzduit Bukovel Minor, al doilea turneu Dota Pro Circuit din sezonul 2019-2020. Fanii au inundat chat-ul Twitch cu laude despre nivelul de producție pe care l-a avut turneul. Pauzele din cadrul acestuia au fost înfrumusețate cu meme-uri uimitoare și imagini grozave în arenă și chiar au fost și diferite trupe care au cântat live la începutul transmisiunii, totul special făcut pentru a menține distracția fluxului Twitch. The WePlay! Bukovel Minor și Tug of War: Mad Moon s-au încheiat cu Team Nigma învingând două echipe care păreau imbatabile în Royal Never Give up și Team Secret.

Participarea la un turneu de o asemenea anvergură poate fi o experiență deosebită în viață. Pentru cei care își doresc să concureze reprezintă o modalitate minunată de a-și testa abilitățile împotriva celor mai buni din lume. Și pentru cei cărora le place doar să urmărească, există garantat o mulțime de momente incredibile.

Pexels Photo 7915573

Citeste si ...

Back to top button