Canapea sau coltar, care e mai bun pentru dormit

Un somn odihnitor este idealul oricărui adult, mai ales pentru că avem nevoie de odihnă să putem duce la bun sfârșit toate planurile pe care le avem. Cu toate că pare ușor, nu este întotdeauna cea mai simplă sarcină să alegi piesa de mobilier pe care să dormi bine, care să te ajute să te trezești odihnit și care, bineînțeles, să fie rezistentă.

Livingul este deseori folosit și ca spațiu pentru dormit, dar de cele mai multe ori intervine următoarea dilemă: aleg o canapea sau un colțar pentru dormit? Același lucru îl putem pune în balanță chiar și atunci când mobilăm un dormitor și avem nevoie de mai mult spațiu, motiv pentru care avem de ales între o canapea sau un colțar.

Criterii de care să ții cont atunci când alegi o canapea pentru living sau un colțar de sufragerie pentru dormit:

  1. Alege întotdeauna un model extensibil. Ai nevoie de spațiu atunci când dormi, iar dacă mai ai și un partener de somn, spațiul trebuie să fie mai mare.
  2. O piesă de mobilier cu ladă de depozitare este numai bună pentru a putea depozita lenjeriile de pat, pernele și păturile.
  3. Dimensiunea canapelei sau a colțarului înainte și după extindere.
  4. Cât de des vei folosi canapeaua sau colțarul pentru dormit?

Canapea pentru dormit

Îți recomandăm să alegi o canapea extensibilă  de 3 locuri, este mai spațioasă, iar odată extinsă se va crea un spațiu mult mai mare. Vei avea nevoie de o saltea destul de fermă și îți recomandăm să eviți o canapea de catifea. Este o țesătură fină la atingere, cu un aspect plăcut, dar în cazul în care folosești canapeaua pentru somn, catifeaua se va degrada mult mai repede.

Există canapele care au un mic plafon în spatele spătarului, care nu te va incomoda în timpul somnului. Din contră, te va ajuta să nu te atingi de perete și va crea impresia unui spațiu închis, precum marginile unui pat.

Picioarele canapelei pot fi deseori o provocare, mai ales pentru că nu toate oferă aceeași stabilitate. Dacă optezi pentru o canapea pe care vrei să o folosești pentru somn, fii întotdeauna sigur că are picioare mai scurte, de preferat de metal.

Colțar pentru dormit

Colțarul este cu siguranță mai mare și mai spațios decât o canapea extensibila. Un plus al colțarelor îl reprezintă forma de L, care oferă un spațiu mai mare de dormit atunci când de extinde. Sunt disponibile și colțare în cazul cărora nu se unifică cele două părți atunci când se extinde, dar recomandăm alegerea unui model care, odată extins, devine un pat în adevăratul sens al cuvântului.

Colțarele cu saltele dintr-o singură bucată sunt mult mai confortabile și oferă un somn mai odihnitor. La capitolul confort, acesta poate fi asemănător cu cel al unei canapele sau mai ridicat, în funcție de compoziția saltelei.

Datorită formei pe care o are, un colțar oferă de la sine un plus de stabilitate, iar picioarele sunt întotdeauna scurte, vizibile doar de aproape.

Dacă vrei un plus de stabilitate, îți recomandăm să cauți un colțar extensibil cu 3 sau chiar 5 locuri, pe care cu siguranță îl vei putea folosi zi de zi pentru dormit. În schimb, dacă spațiul nu îți permite amplasarea unui colțar, te sfătuim să îți îndrepți atenția asupra unei canapele extensibile. Vei economisi spațiu și te vei putea odihni pe o canapea, atâta timp cât o vei alege pe măsura ta.

Citeste si ...

Back to top button