BOMBA:-Kovesi nu e scoasă complet din cursa pentru prezidenţiale.

BOMBA:-Kovesi nu e scoasă complet din cursa pentru prezidenţiale.Jurnalistul ion Cristoiu a vorbit despre șansele moțiunii prin care PNL dorește să scape de Guvernul Dăncilă.

Acesta consideră că dacă șansele nu sunt complet favorabile, cel mai bine ar fi ca moțiunea să fie anulată.

Ion Cristoiu este de părere că dacă PNL şi Ludovic Orban n-au evaluat bine şansele moţiunii prin care doresc să doboare guvernul Dăncilă, și că mai bine ar fi să nu o depună, a spus acesta la RealitateaTV.

Ludovic Orban merge pe strategia că mai întâi dărâmăm guvernul şi pe urmă îi oferim preşedintelui posibilitatea de a numi pe cine vrea el.(…) Dacă guvernul pică, probabil că Orban mizează pe un fripturism tipic românesc, că PSD nu va mai vota apoi împotriva unei propuneri a preşedintelui. Problema este dacă nu trece moţiunea, pentru că în această situaţie ar fi un dezastru, dar eu nu cred că ei ar depune-o dacă nu ar avea convingerea, de culise, că va trece”, a afirmat Cristoiu.
Jurnalistul a „construit” chiar şi un scenariu surprinzător, cu un premier Pro România, numit de Klaus Iohannis în varianta căderii guvernului Dăncilă.
Preşedintele ar putea pune în fruntea guvernului şi pe cineva de la Pro România, pe Sorin Câmpeanu, de exemplu, nu pe Mihai Tudose, că e prea periculos. Pesediştii ar fi puşi, astfel, în faţa opţiuniii de a renunţa definitiv la friptură sau de a trece în tabăra lui Ponta. Știţi bine discursul cu intersul naţional. În acest context, cu acest guvern, Klaus Iohannis se poate prezenta în campania pentru prezidenţiale şi cu ceva concret, iată ce am făcut noi de când am preluat puterea, pentru că în câteva luni nu se vor compromite”.

Ion Cristoiu crede că PSD nu are nicio şansă la prezidențiale, iar lupta se va da între Klaus Iohannis şi reprezentantul al USR PLUS, ce mai probabil Dan Barna.
Eu cred că Barna va candida la prezidenţiale. Dacian Cioloş a fost cap de listă la europarlamentare şi probabil vizează postul de comisar european. Mai mulţi USR-işti mi-au spus că Laura Codruţa Kovesi ar fi o soluţie de rezervă, dacă sondajele interne nu le dau şanse mari niciunuia dintre cei doi, Barna şi Cioloş. (…) Barna şi Kovesi au avantajul că nu trebuie să dovedească nimic, au un capital politic specualtiv, adică ce ar putea să facă?”, a mai afirmat Cristoiu.

Evz.ro

Citeste si ...

Back to top button