BOMBA-Iohannis sa razgandit, vrea sa o demita pe Kovesi

BOMBA-Iohannis sa razgandit, vrea sa o demita pe KovesiKlaus Iohannis s-ar fi răzgândit în privința menținerii Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA, nemulțumit de tensiunile din sistemul prezidențial, mai ales de atmosfera care există în rândul membrilor CSM și a magistraților de la Curtea Supremă, potrivit site-ului pro prezidențial și apropiat unor cercuri din serviciile de informații.{comisarul.ro}

Potrivit sursei citate, acesta ar fi motivul pentru care șeful statului a declarat că va anunța abia după Paște decizia în privința șefei DNA.
Nu am avut o discuţie, nici nu cred că este neapărat nevoie să am o discuţie personală pe această chestiune fiindcă solicitarea de revocare a fost făcută de ministrul Justiţiei, iar documentele sunt anexate la cererea de revocare, la avizul CSM şi cred că trebuie să lucrăm de data aceasta pe baza documentelor care ne sunt puse la dispoziţie”, a anunțat Iohannis.

Aceeași sursă notează că pe diverse canale se încearcă sugerearea ideii că situația s-ar putea detensiona dacă Kovesi și-ar prezenta demisia.

În acest context, jurnalistul Petre Iancu a precizat, într-o postare pe Facebook că dacă Iohannis va alege să o demită pe Kovesi își va lichida instantaneu baza electorală.
Să-l ferească Cerul pe Klaus Iohannis să trădeze. Întărit de ordine și medalii externe, KWI ar putea deveni semeț. Ar putea fi sfătuit aiurea sau ar putea, trufaș, să greșească el însuși. Dacă însă ar opta pentru a o demite pe șefa DNA spre deliciul cleptocrației și-ar lichida instantaneu baza electorală și și-ar încheia în nota derizoriului și în imprecații cariera prezidențială”, a comentat pe facebook jurnalistul Deutsche Welle, Petre Iancu.

B1.ro

Citeste si ...

Back to top button