Augustin Lazăr,-„Nimeni nu poate dormi linistit pe perna lui dacă are un mandat de executare, chiar dacă se află la mii de km de România”

Augustin Lazăr,-“Nimeni nu poate dormi linistit pe perna lui dacă are un mandat de executare, chiar dacă se află la mii de km de România”Procurorul general Augustin Lazăr este de părere că nimeni nu poate scăpa de răspunderea penală şi de executarea unei pedepse date de o instanţă din România, chiar dacă se află la mii de kilometri de ţară.
Nimeni, dacă pleacă undeva, nimeni nu se poate asigura că a scăpat de a răspunde penal, de a executa o pedeapsă care a fost dată de o instanţă din România. Nu are unde să fugă”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general afirmă că există cooperare între toate organele judiciare din lume, astfel că „nimeni nu poate dormi liniştit pe perna lui” dacă există un mandat de executare pe numele său.

Vedeţi că trăim într-o lume foarte globalizată, în care există o cooperare judiciară internaţională formidabilă, în care cererile de comisie rogatorie se trimit pe net, imediat, mandatele de executare a pedepselor sunt comunicate instant la autoritatea judiciară competentă. Există cooperare între toate organele judiciare din lume, nimeni nu poate dormi liniştit pe perna lui dacă are un mandat de executare, chiar dacă se află la mii de kilometri de România”, a spus Lazăr.

Citeste si ...

Back to top button