Atac la adresa romanilor din Marea Britanie, atacurile rasiste si xenofobe impotriva tuturor romanilor din Regatul Unit!

Romanii care muncesc in Marea Britanie sunt atacati din cauza rasismului si a xenofobiei, relateaza ro.blastingnews.com.

Un bărbat român a spus recent unei publicații britanice că se teme pentru viața sa și a familiei sale, după ce o mașină a intrat în clădirea unde funcționează afacerea pe care o deține, în Co Tyrone, Irlanda de Nord, într-un atac pe care poliția îl tratează ca infracțiune motivate de ură..

Florin Stana, care locuiește în Tandragee și are un fiu de opt luni, a declarat că frizeria vărului său aflată în apropiere, a fost, de asemenea, atacată, iar acum el simte că ar putea ajunge să închidă afacerea. „Sunt foarte supărat și speriat pentru că simt că cineva nu mă vrea aici și cineva mă urăște, dar eu nu știu de ce.

Probabil că e rasism“, a spus el.

„Vărul meu tocmai și-a închis frizeria pentru că cineva i-a spart ferestrele și ușile și a distrus containerul după ce am cheltuit niște bani acolo, iar el a fost speriat la fel ca și mine.“ Martin O’Neill, care deține șantierul în care funcționează spălătoria auto a românului, a declarat: „Cred că este o rușine că acest lucru s-a întâmplat.

Este foarte urât ce s-a petrecut și el crede că nu are pe nimeni să-l ajute, i-a fost frică să meargă și la #Politie.“

„Am vorbit cu proprietarii și mi-au spus acest lucru este unul dintre mai multe incidente care au avut loc și ei nu sunt siguri de ce au fost vizați“, a spus el.

„Afacerea este extrem de populară în comunitatea locală și această știre a venit ca un șoc pentru mulți” a mai adăugat reprezentantul autorităților locale.

Acesta face apel la toți cei care dețin informații referitoare la caz să le prezinte organelor legii, deoarece ”aceste tipuri de acțiuni au fost respinse de către oamenii din Clonoe / Coalisland de ani de zile și nu vor fi acceptate acum.

“ Incidentul este tratat de PSNI (Poliția din Irlanda de Nord) ca infracțiune motivată de ură. Poliția a făcut la rândul ei apel la martori și a cerut tuturor celor care dețin informații să sune la numărul 101 sau la Crimestoppers.

Citeste si ...

Back to top button