Armata facea din tineri, barbati adevarati. Trebuie ca armata sa fie obligatorie. Voi ce parere aveti?

Armata facea din tineri, barbati adevarati. Trebuie ca armata sa fie obligatorie. Voi ce parere aveti?Armata ii facea pe baieti, barbati adevarati, doar unu din cei 40 de tineri, si cu varsta pana in 35, se ofera sa faca in ziua de azi armata, relateaza www.bzi.ro.

In Grecia, cei care nu vor sa faca armata, trebuie sa munceasca 42 de luni pentru stat. In Israel toti tinerii fac armata la 19 ani.

In 2005 s-a renuntat la serviciul militar obligatoriu: Serviciul militar obligatoriu a fost desfiintat prin Legea 395 din decembrie 2005, astfel ca ultima incorporare a recrutilor pentru militarii in termen a fost in luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, in luna iunie 2006.

Pana la aceste termene, Armata Romana numara in jur de 300.000 de soldati.

Din datele ultimului recensamant reiese ca in Romania sunt peste doua milioane de incorporabili, adica barbati cu varste intre 20 si 35 de ani, in caz de razboi.

“O datorie sfanta a fiecarui cetatean roman”: In Romania comunista, serviciul militar era obligatoriu pentru toti cetatenii romani, indiferent de sex, indeplinindu-se in diferite forme (L14 din 28/12/72, art. 28).

Barbatii, puteau fi chemati pentru indeplinirea serviciului militar, de la 20 la 50 de ani. Admisii si la facultate faceau armata la “termen redus”.

„Apararea patriei, a suveranitatii si independentei nationale, a unitatii si integritatii sale teritoriale, in cazul unei agresiuni armate sau a unei actiuni indreptate impotriva cuceririlor revolutionare ale oamenilor muncii din Republica Socialista Romania, se spunea in textul legii, este o datorie sfanta a fiecarui cetatean roman, barbat sau femeie, indiferent de nationalitate”, se preciza in legea din 1972.

Tu ce parere ai?

Ar trebui sa fie introdus din nou serviciul militar obligatoriu? Ar avea de castigat un tanar de pe urma instruirii in Armata?

Citeste si ...

Back to top button