Anunț pentru toți utilizatorii de telefoane mobile! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2020

Anunț pentru toți utilizatorii de telefoane mobile! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2020Anul 2020 nici nu a venit încă, dar deja aduce vești bune celor care utilizează telefoanele mobile. De la data de 1 ianuarie a anului care urmează, operatorii de telefonie mobilă care activează pe piața din România vor începe să perceapă un tarif maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile de 0,76 eurocenți/minut. Care este scăderea față de anul curent și de ce a fost luată această măsură?

Operatorii de telefonie mobilă scad facturile de la 1 ianuarie 2020
Operatorii de telefonie mobilă are activează pe piața din România vor începe să perceapă un tarif maxim de terminare a apelului la puncte mobile de 0,76 de eurocenți/minut, din data de 1 ianuarie 2020. Acesta este în scădere cu 10% față de cât este în prezent, adică 0,84 de eurocenți/minut. Măsura în cauză a fost deja consultată cu industria din România și a primit și vizul Comisiei Europene acum.

Tariful mai scăzut este o măsură tranzitorie, până în momentul în care se va adopta un tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european. Acest lucru va avea loc la abia la finele anului 2020. Tariful nou va fi perceput de operatorii de telefonie mobilă care sunt desemnați cu putere semificativă pe piața serviciilor de terminare a apelurilor în propriile rețele publice de telefoni: Lycamobile S.R.L., Orange România S.A., Vodafone Romania S.A., RCS&RDS S.A. și Telekom Romanian Mobile Communications S.A.
Intrarea în vigoare a tarifelor
„Măsurile ANCOM pentru stabilirea tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte mobile au fost consultate la nivel naţional în perioada august – septembrie 2019, agreate cu industria din România în luna octombrie şi notificate Comisiei Europene, BEREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. În data de 15 noiembrie 2019 Comisia Europeană a comunicat ANCOM că nu are observații față de măsura propusă. În urma parcurgerii procesului de consultare naţională şi europeană, ANCOM a comunicat la sfârşitul lunii noiembrie deciziile furnizorilor”
ANCOM

Sursa

Citeste si ...

Back to top button