Anunt dur de la ANAF! Romanii sunt vizati, in noiembrie va trebui sa plateasca obligatoriu restantele, altfel risca…

O noua decizie devastatoare de la ANAF pentru toti cetatenii romanii, Fiscul obliga persoana cu restante sa se prezinte cu bani in luna noiembrie, relateaza b1.ro.

Din luna ianuarie 2019, cei inregistrati in SPV, stiu cat trebuie sa dea la restante

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că la finalul lunii octombrie va fi centralizată situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF.

„Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit.

Şi e normal să venim la un mom zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului.

Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la… să spunem martie 2019″, a declarat Eugen Teodorovicimiercuri seară, la Antena 3.

„Deci practic noi în octombrie la final avem finalizată această situaţie, vom şti exact câţi anume… în noiembrie se comunică, notificarea pe hârtie pleacă doar la aceia care nu sunt înregistraţi în spaţiul virtual, în sistemul electronic, la ceilalţi pleacă hârtia pentru că asta este, până la 1 ianuarie 2019.

Dar oamenii nu vor avea acel termen fix de 60 de zile să plătească.

Nu, vom spune: martie 2019, aveţi de plată ce v-am spus că aveţi de plătit, ca să arătăm că statul a greşit şi trebuie să plătească statul când greşeste.

În martie 2019, aceşti români vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniţi în a face plata cu această bonificaţie”, a precizat ministrul, potrivit adevarul.ro.

 

Citeste si ...

Back to top button