Angela Merkel și președintele Germaniei, victime ale atacurilor cibernetice

Date personale a numeroși politicieni și jurnaliști din Germania, inclusiv ale președintelui Frank-Walter Steinmeier și ale cancelarului Angela Merkel, au fost publicate de hackeri, relatează site-ul T-online.de, dar Ministerul de Interne a transmis că sistemele guvernamentale nu au fost afectate.

Surse citate de site-ul T-online.de au declarat că hackerii au publicat două adrese oficiale de e-mail și un număr de fax aparținând cancelarului Angela Merkel, precum și un număr de telefon al președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Printre datele publicate de hackeri în urma unor atacuri cibernetice se numără cele a sute de politicieni și jurnaliști, informează presa germană. Printre politicienii afectați se numără Annegret Kramp-Karrenbauer, noul președinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), Andrea Nahles, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), fostul lider SPD Martin Schulz (SPD), ministrul apărării, Ursula von der Leyen, și premierul landului Hessen, Volker Bouffier. Sunt afectați circa 40 de jurnaliști.

Horst Seehofer, ministrul german de Interne, a anunțat că, potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, nu au fost atacate cibernetic sistemele guvernamentale sau parlamentare, precizând că datele sensibile au fost obținute prin acțiuni ilegale care au vizat „servicii cloud, adrese de e-mail și rețele de socializare online”, relatează site-ul Merkur.de.

În cadrul anchetei, autoritățile germane au solicitat ajutorul Agenției americane pentru Securitate Națională (NSA).

 

Citeste si ...

Back to top button