Ancore chimice și metalice de la Econstrukt

Ancore chimice – Recomandări de la Econstrukt

Folosite în aplicații din domeniul construcțiilor, ancorele chimice și metalice sunt foarte utile pentru fixare sigură și puternică, suportând sarcini mari. Fie că este vorba despre balcoane, scări și balustrade, acoperișuri sau fațade, bănci amplasate în spații publice, stâlpi de iluminat și multe altele, elementele acestora nu pot fi fixate corespunzător în lipsa ancorelor chimice și metalice.

Dacă pentru proiectul tău ai nevoie de ancore metalice și chimice, poți găsi produse de calitate în magazinul online Econstrukt. Cu o experiență vastă în domeniu, Econstrukt deține un portofoliu impresionant de produse indispensabile în numeroase aplicații, adresându-se atât profesioniștilor, cât și utilizatorilor casnici, care sunt pasionați de proiecte DIY.

Dacă ne raportăm la formula ancorelor chimice, există două tipuri principale din acest punct de vedere: ancora chimică fără stiren și ancora chimică cu stiren. Stirenul este un compus chimic considerat nociv pentru sănătate și mediu, motiv pentru care ancorele chimice din această categorie sunt recomandate pentru utilizarea în exterior. În ceea ce privește categoria de preț ancora chimică cu stiren este considerată ceva mai accesibilă, însă și varianta fără stiren are un cost bun, raportat la beneficiile oferite.

Conform specialiștilor Econstrukt, ancora chimică fără stiren Index MO-PS+ este o alegere excelentă, cu raport calitate – preț foarte bun. Recomandarea se bazează pe o caracteristică unică pe care o are această ancoră chimică, datorită formulei sale bazată pe o tehnologie nouă. Concret, ancora chimică Index MO-PS+ își schimbă culoarea din albastru în gri atunci când începe procesul de întărire. Acesta este un avantaj pentru utilizatori, care ajută foarte mult în timpul procesului de lucru. Produsul deține aprobare tehnică europeană pentru beton fără fisuri (ETA 13/0735) și pentru fixări în zidărie (ETA 17/0096).

Am menționat anterior faptul că ancora chimică cu stiren este nocivă pentru sănătate și mediu, însă acest lucru nu înseamnă că nu putem alege produse bazate pe tehnologii noi, care au un nivel foarte redus de emisii poluante. Econstrukt recomandă Mopoly MO-P+, o ancoră chimică certificată LEED datorită emisiilor scăzute înregistrate la testarea produsului. Produsul poate fi folosit pentru fixare în beton nefisurat, cărămidă ușoară perforată sau solidă, dar și piatră naturală.

Folosirea corectă a ancorei chimice este importantă pentru a obține un rezultat eficient. Iată care sunt recomandările Econstrukt în acest sens:

 • alege diblurile (prizoanele) potrivite, în funcție de diametrul găurii care urmează să fie dată;
 • pentru gaură folosește un burghiu cu ciocan rotativ cu percuție rapidă;
 • îndepărtează praful din gaură folosind un dispozitiv special (aspirator, pompă de aer sau perie), asigurându-te că spațiul este lipsit de reziduuri;
 • înainte de aplicarea produsului, asigură-te că are o dispersie uniformă;
 • injectează ancora chimică în gaură;
 • diblul se introduce în gaură printr-o mișcare de rotație spre dreapta, apăsând în același timp;
 • așteaptă ca efectul ancorei chimice să se producă – este nevoie de doar câteva minute de așteptare, în funcție de produsul utilizat;
 • montează restul elementelor, în funcție de aplicația în care folosești ancora chimică.

Ancore metalice – Recomandări de la Econstrukt

Pentru rezistență superioară, este necesar să alegi ancore metalice de foarte bună calitate, potrivite pentru materialul în care urmează să fie fixate. În magazinul online Econstrukt poți găsi astfel de ancore metalice de la Index.

Econstrukt îți pune la dispoziție ancore metalice de diverse dimensiuni, cu expansiune controlată de cuplul de strângere. Acestea pot fi utilizate pentru fixare în beton nefisurat de clasa C20/25 până la C50/60. Ancorele metalice Index suportă sarcini medii și grele, statice sau cvasi-statice.

Principalul avantaj oferit de ancorele metalice Index este expansiunea controlată. Totodată, sunt rapid de utilizat, deoarece pot susține sarcina imediat după ce au fost instalate, iar valorile de rezistență sunt ridicate.

Pentru o instalare corectă a ancorei metalice, Econstrukt recomandă să iei în considerare următoarele sfaturi:

 • expansiunea corespunzătoare a ancorei este asigurată prin aplicarea valorii de cuplu pe care o recomandă producătorul, care diferă în funcție de ancora folosită;
 • folosește o cheie dinamometrică calibrată cu un interval de cuplu adecvat;
 • găurirea suprafeței – baza suprafeței din beton trebuie să fie compactă, iar nivelul de porozitate nesemnificativ. Pentru găurire se recomandă burghiul cu ciocan, iar orificiul trebuie făcut respectând valorile specificate de producător pentru diametru și adâncime;
 • curățarea suprafeței – folosește o pompă de aer sau un aspirator și o perie pentru a curăța complet gaura de praf și reziduuri;
 • instalarea ancorei metalice – inserează ancora metalică în gaură până când marcajul roșu se află la nivelul betonului. În caz de nevoie, poți folosi un ciocan;
 • strânge ancora metalică cu ajutorul unei chei dinamometrice.

Descoperă întreaga ofertă de ancore metalice și chimice din magazinul online Econstrukt și alege produsele potrivite proiectelor tale. În categoria special destinată ancorelor chimice și metalice poți găsi și accesorii care te vor ajuta să faci o treabă impecabilă: pistoale pentru injectarea ancorelor chimice.

Citeste si ...

Back to top button