ANAF sperie pe toti romanii plecați la lucru in strainatate: “Vor sã ne jupoaie de tot!”

ANAF sperie pe toti romanii plecați la lucru in strainatate: “Vor sã ne jupoaie de tot!”ANAF ii sperie pe toti romani plecati in strainatate la munca cu o notificare, in conditiile in care acestia au datori la stat, sa le plateasca pana la sfarsitul anului acesta, relateaza a1.ro.

Un barbat din Vaslui, care munceste in Islanda, a primit o veste prin care sa depuna Declaratia cu tot impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

„Indusi în eroare de mesajul publicat alãturi de fotografia notificãrii de la ANAF – “Vã bagã impozit cã munciti în strãinãtate” – vasluienii au pornit o adevãratã revoltã la adresa institutiei, aruncând în aceasta cu critici, injurii si cuvinte obscene”, scrie publicația locală vremeanoua.ro.

“Nu stiu de unde sã mai scoatã bani”, “Vor sã ne jupoaie de tot”, „Îsi bat joc de noi cum vor”, “Putori penale”, sunt doar câteva dintre reactiile oamenilor furioși, Vasluiul fiind printre județele cu cei mai mulți români plecați la muncă în străinătate.

Dacã o persoanã lucreazã legal în afara tãrii, unde plãteste totodatã impozit pe venitul pe care îl obtine, precum si contributiile sociale, acesta nu va mai plãti si în România, însã va trebui sã declare la ANAF cã acestea au fost deja plãtite, anexând totodatã si dovada.

Pentru ca oamenii sã nu plãteascã de douã ori, România are încheiate cu mai multe state conventii de evitare a dublei impuneri.

Ce-i drept, nici în notificarea trimisã de ANAF lucrurile nu sunt explicate suficient de bine. Iatã ce scrie într-o astfel de adresã: “Stimate domn, vã aducem la cunostintã cã, potrivit evidentelor noastre, ati realizat venituri din Islanda si aveti obligatia depunerii Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2017.

Neîndeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevãzutã de lege se sanctioneazã cu amendã contraventionalã, prevãzutã de art. 336 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, cu modificãrile si completãrile ulterioare. Nedepunerea declaratiei în termen de 15 zile de la primirea prezentei, atrage dupã sine stabilirea din oficiu a obligatiei de platã, potrivit art. 107 alin (1) din Legea nr. 207/2015, cu modificãrile si completãrile ulterioare”.

Citeste si ...

Back to top button