ALERTA IN ROMANIA! S-a anuntat un nou cutremur de 6 grade in urmatoarele zile, toti romanii sa fie pregatiti de dezastru!

Un nou cutremur puternic se anunta in Romania, acesta va fi mai puternic decat cel din 2016, s-a anuntat seism de 6 grade pe scara Richter, toti romanii trebuie sa stie asta, incat sa respecte sfaturile de mai jos in cazul acestui seism puternic, relateaza spynews.ro.

Mircea Radulian, director stiintific la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, a anutat in direct la o emisiune ca va fi un nou cutremur in tara, cu o magnitudine de 6 grade.

„Ce spuneau ei (n.r.: seismologii britanici şi americani ) despre 2017 e un lucru care se repetă de câţiva ani.

Într-adevăr, există o probabilitate destul de mare ca în România să se producă un cutremur de peste 6″, a declarat Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului pentru Antena 3.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmaţi în caz de cutremur:

1. Dacă vă aflaţi în casă, rămâneţi acolo.

Staţi departe de ferestrele care se pot sparge şi nu fugiţi pe scări!

Scara este cea mai vulnerabilă parte a unei clădiri şi prezintă cel mai mare risc de prăbuşire.

2. Dacă sunteţi pe stradă, îndepărtaţi-vă de clădiri, semafoare şi fire electrice.

Dacă vă aflaţi în maşină, încercaţi să trageţi calm pe dreapta şi să vă adăpostiţi lângă autoturism.

3. Oamenii care se bagă sub birouri sau mese, sunt întotdeauna zdrobiţi când se prăbuşeşte clădirea.

Nu fugiţi pe uşă!

Nu săriţi pe fereastră şi nu utilizaţi liftul!

4. Aproape toţi cei care se aşează sub tocul unei uşi sunt ucişi.

Dacă stai acolo, rişti să fii strivit ori de tavanul ce se prăbuşeşte şi mişcă odată cu el şi tocul, ori chiar de toc în sine.

5. Obiectele mari, gen dulapuri sau canapele lasă lângă ele un spaţiu gol, atunci când tavanul sau peretele ori altă construcţie se dărâmă.

Ghemuieşte-te lângă obiectele care lasă un gol lângă ele.

6. Dacă sunteţi într-un mijloc de transport în comun sau în tren, staţi pe locul dumneavoastră până se termină mişcarea seismică.

Conducatorul trebuie să oprească şi să deschidă uşile, dar nu este indicat să vă îmbulziţi Ia coborâre sau să spargeţi ferestrele.

În metrou, păstraţi-vă calmul şi ascultaţi recomandările personalului trenului, dacă acesta s-a oprit între staţii în tunel, fără să părăsiţi vagoanele.

7. Dacă vă aflaţi într-un loc public cu aglomerări de persoane (teatru, cinematograf, biserici, stadion, săli de şedinte) nu alergaţi către ieşire, îmbulzeala produce mai multe victime decât cutremurul. Staţi calm şi liniştiţi-vă vecinii!

8. După trecerea pericolului, e important să luaţi legătura cu rudele pentru ca ele să ştie că sunteţi în siguranţă.

 

Citeste si ...

Back to top button