Alerta! Putin ameninta România, din cauza lui Trump

Alerta! Putin ameninta România, din cauza lui TrumpVeste dura pentru Romania, Romania este amenintata de Putin, din cauza lui Trump, relateaza playtech.ro.

Dupa cateva zile dupa ce Donald Trump a anuntat ca se va retrage din tratatul nuclear cu Rusia, deoarece Vladimir Putin a facut niste declaratii amenintatoare.

„Dacă Statele Unite se retrag din Tratatul INF, ce vor face cu noile rachete?

Dacă vor fi aduse în Europa şi vor fi montate acolo, noi vom fi nevoiţi să avem o reacţie simetrică.

Deci, dacă vor face asta, trebuie să înţeleagă că teritoriile naţiunilor respective riscă să fie ţinte ale unui atac de ripostă.

Nu sunt sigur că trebuie să ajungem la o astfel de escaladare a situaţiei în Europa.

Eu nu văd niciun motiv pentru acest lucru şi, repet, nu este alegerea noastră, nu este ceva ce vrem noi”, a declarat Vladimir Putin miercuri seară, potrivit agenţiilor de presă Sputnik şi Associated Press, în cursul întrevederii pe care a avut-o la Moscova cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

Ca referință, România este una dintre țările care găzduiesc astfel de echipamente.

Dacă exista vreun dubiu vizavi de gravitatea situației, acela a fost spulberat în momentul în care oficialii Uniunii Europene încearcă să calmeze spiritele.

Din păcate, este puțin probabil să câștigi cu argumente logice în momentul în care te așezi la masa tratativelor cu Trump.

Uniunea Europeană a avertizat administraţia Statelor Unite că, decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, va genera un val de „instabilitate” şi o „cursă a înarmării”, cu efecte asupra tuturor ţărilor europene.

Bruxellesul a îndemnat Washingtonul şi Moscova să continue dialogul pentru menţinerea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), în contextul în care Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va dezvolta noi rachete atomice după decizia Washingtonului de retragere din acest acord.

„Statele Unite şi Federaţia Rusă trebuie să continue dialogul constructiv pentru menţinerea Tratatului şi pentru a se asigura că este aplicat în mod complet şi verificabil”, a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

UE îl avertizează pe preşedintele american, Donald Trump, că retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, un element de bază în structura de securitate a Europei, va avea efecte asupra întregii lumi.

„Ne aşteptăm ca Statele Unite să analizeze consecinţele pe care eventuala retragere din Tratatul INF le va avea asupra propriei securităţi, asupra securităţii aliaţilor şi a întregii lumi.

Lumea nu are nevoie de o nouă cursă a înarmării, care nu ar fi în avantajul nimănui, ci, dimpotrivă, ar aduce şi mai multă instabilitate”, a transmis Uniunea Europeană.

Citeste si ...

Back to top button