ALERTA MAXIMA! Datele cardurilor se poate afla doar in 6 secunde, verificati urgent cardul!

Mare atente la carduri, datele acestora se poate afla numai in sase secunde

S-a facut un studiu care iti poate arata in doar sase secunde datele cardului, si se poate face plata online cu ajutorul cardului Visa.

„Cercetarea nu ia in considerare nivelurile multiple de securitate pentru prevenirea fraudei, care sunt implementate in sistemul de plati si trebuie indeplinite pe rând pentru a face posibila o tranzactie in lumea reala.

Visa pune la dispozitia bancilor emitente de carduri informatiile necesare pentru a decide asupra riscului unei tranzactii.

De asemenea, exista masuri ce pot fi luate atât de comercianti, cât si de banci, pentru a contracara astfel de tentative de frauda.

Visa ofera un nivel suplimentar de securitate la efectuarea platilor online prin serviciul Verified by Visa, care se bazeaza pe standardul 3D Secure.

Comerciantii care aleg sa nu foloseasca Verified by Visa in cazul tranzactiilor online isi asuma riscurile in caz de frauda”, au transmis reprezenantii Visa.

 Este important pentru consumatori sa stie ca sunt protejati daca datele cardului le-au fost utilizate pentru plati in mod fraudulos.
In astfel de cazuri, detinatorii de carduri sunt absolviti de orice raspundere.”

„Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle anunta descoperirea unei vulnerabilitati in sistemul de securitate folosit de Visa care permite hackerilor sa afle datele cardurilor si nu oricum, ci in numai 6 secunde.

Aflarea datelor se face prin asa-zisa metoda de forta bruta care ghiceste datele prin incercari multiple pâna sunt nimerite informatiile corecte.

Se pare ca sistemul celor de la Visa depisteaza tentativele frauduloase doar daca incercarile multiple se fac prin intermediul aceluiasi site de plati.

In cazul in care hackeri declanseaza atacul folosind mai multe site-uri care introduc simultan diferite combinatii de numere, sistemul Visa nu le ia in calcul”, potrivit News.ro.

 

Pe de alta parte, sistemul de securitate al celor de la MasterCard nu este vulnerabil la acest tip de atacuri, vizate fiind doar cardurile Visa.

 

 

 

Citeste si ...

Back to top button