ALERTA EUROPEANA! Trump amenință Rusia. SUA va folosi „toate opțiunile” împotriva Moscovei

ALERTA EUROPEANA! Trump amenință Rusia. SUA va folosi „toate opțiunile” împotriva MoscoveiPreședintele american, Donald Trump, a facut astazi niste declarati incendiare, adica SUA va face tot posibilul ca Rusia sa isi retraga fortele de trupa din Venezuela, relateaza evz.ro.

Rusia și China îl sprijină pe președintele Nicolas Maduro, în timp ce Statele Unite și majoritatea țărilor occidentale îl susțin pe liderul opoziției Juan Guaido, după ce, în ianuarie, acesta a invocat constituția pentru a-și asuma președinția interimară a țării, argumentând că realegerea lui Maduro în 2018 a fost ilegitimă.

„Rusia trebuie să plece”, a declarat, miercuri, Trump în fața reporterilor în timpul unei întrevderi cu soția lui Guaido, Fabiana Rosales.

Întrebat cum va face ca forțele ruse să plece, Trump a declarat: „Vom vedea.

Toate opțiunile sunt deschise”, conform Reuters.

„Prezenţa specialiștilor ruşi pe teritoriul Venezuelei este reglementată de acordul dintre guvernul Federaţiei Rusă şi cel al Venezuelei privind cooperarea tehnico-militară, semnat în mai 2011 şi care a trecut prin toate procedurile de ratificare ale ambelor state”, a transmis purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

„Nu este necesară o aprobare suplimentară din partea Adunării Naţionale a Venezuelei pentru paşii în vederea dezvoltării cooperării tehnico-militare, întreprinşi în cadrul respectivului acord”, a mai susţinut aceasta.

Citeste si ...

Back to top button